Saç Ektirme Yaşı Kaç?

Saç ekimi kaç yaşında yapılır, saç ekimi için en uygun yaş nedir? 18 yaşından küçükler saç ektirebilir mi? Saç ektirme yaşı kaç?


Saç ekimi, kellik sorunu yaşayan kadın erkek, yaşlı genç her hastanın başvurabileceği estetik bir operasyondur. Nitekim kellik sorununa en iyi ve etkili çözümdür. Ancak dileyen herkes istediği an saç ekimi yaptıramayabilir. Saç ektirme yaşı da saç ekimi yaptırıp yaptıramayacağını belirleyen önemli etkenlerden birisidir.

Özellikle henüz çocuk veya genç yaşlarda çeşitli sebeplerle saçlarını kaybetmiş olan hastaların merakını gidermek için hazırladığımız bu makalede; saç ekimi yaşı kaçtır, kaç yaşında saç ekimi yapılabilir, 18 yaşından küçükler saç ektirebilir mi, saç ekimi için en uygun yaş nedir sorularının cevabını anlaşılır bir şekilde açıklamaya çalıştık.

Tavsiye Yazı >>
Saç Ektirme Ne Kadar?

18 Yaşından Küçükler Saç Ekimi Yaptırabilir mi?

Bütün saç kayıpları, genetik dökülmelerden kaynaklanmaz. Evet, genellikle belli bir yaşa geldikten sonra saç dökülmeleri görülür; fakat henüz çocuk yaşta olmasına rağmen herhangi bir hastalık, yanma veya kaza neticesinde saçlarının bir bölümünü veya tamamını kaybetmiş hastalar da bulunmaktadır.

18 yaşından küçüklerin saç ektirmesinde yasal olan herhangi bir engel yoktur. Ancak reşit sayılmayan, yani 18 yaşını doldurmamış olanların saç ektirebilmesi için ebeveyn (anne, baba vs.) onayının muhakkak alınması ve imza ile belgelenmesi gerekir.


18 Yaşından Küçükler İçin Saç Ekimi Uygun Olur mu?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, 18 yaşını doldurmamış hasta, şayet bir kaza sonucunda saç kaybına uğramışsa, saç ektirme yolu ile tedavi olmasında herhangi bir sakınca yoktur.

Ancak normal saç dökülmesinden dolayı saç kaybı yaşayan hastalar için saç ekimi pek mantıklı olmayacaktır. 16, 17, 18 veya 19 yaşında bile normal saç dökülmeleri görülebilir. Genellikle sadece alnın birazcık genişlemesi şeklinde gerçekleşen bu dökülme olayında, saç ekimi için acele etmemek gerekir.

Saç dökülmesi çoğunlukla uzun bir süreçte oluşur ve kellik dediğimiz durumun oluşması bazen yıllar sürebilir. Durum böyle iken 18 yaşında, alnı genişledi diye saç ektiren birinin mevcut saçları dökülmeye devam edecek ve ekim alanı ile kendi mevcut saçları arasında tekrar kel bir alan oluşacaktır. Bu nedenle yaşı çok genç olanların bir müddet daha beklemesi daha mantıklı olacaktır.


Saç Ekimi İçin En Uygun Yaş

Doğrusu, saç ekimi için en uygun yaş ifadesi pek uygun bir ifade değildir; zira saç ektirme için en uygun yaş, saç dökülmesinin büyük oranda durup kelliğin meydana geldiği yaştır.

Bazı insanlarda kellik 20’li yaşlarda bile görülebilirken bazılarında 30’lu hatta 40’lı yaşlardan sonra görülebilmektedir. Genetik faktörlü saç dökülmeleri genellikle 35-45 yaş aralığına kadar devam etmektedir. Bu yaş aralığına gelmiş kel bir hasta saç ektirdiğinde bile, sonradan dökülmeler meydana gelmeyeceği için herhangi bir sorun oluşmayacaktır.

Saç ekim uzmanları, 22 yaşından küçük hastaların saç ekimi yaptırmasını pek tavsiye etmez; zira onlar da bilirler ki yirmili yaşların başlarında dökülmeler yoğundur ve bu yaşlarda saç ektirenler, ileriki yıllarda ikinci defa saç ektirmek zorunda kalırlar.

Tavsiye Yazı >>
Saç Ekiminde En İyi Doktorlar

Yaşlı Biri Saç Ektirebilir mi?

Yaşlı ifadesi, günümüzde artık göreceli hale geldi. Birimizin yaşlı dediğine, başkası genç diyebiliyor. Ancak toplumun genel kanısı, 60 ve üzeri yaşlardaki insanların yaşlı sayıldığı yönündedir.

Bu iş, biraz da kişinin genel sağlık durumu ile ilgilidir. 60 yaşında olup çöken de var, 70-80 yaşlarında olup dinç olan da. 60 yaş üzeri hastaların saç ekimi yaptırması pek önerilmese de doktor onayı alınması şartıyla yaşlı insanların saç ektirmesinde herhangi bir sakınca yoktur.

Dilerseniz konuyu bir örnekle daha anlaşılır ve sonut hale getirelim: Al Yazmalım, Devlerin Aşkı ve Yeşilçam filmlerinin daha onlarca güzel müziğini yapan Cahit Berkay, 71 yaşında saç ektirdi ve herhangi bir problemle karşılaşmadı.

Tavsiye Yazı >>
Saç Ekimi Günah mı?

6 Yaşından Küçüklere Saç Ekimi

Ebevey onayı olsa dahi 6 yaşından küçük çocuklara saç ekimi yapmayı bazı saç ekim uzmanları reddedebilir; zira hasta uyutulmada da saç ekimi ağır bir ameliyat sayılır. Olası yan etkileri de düşünüldüğünde, şayet çok büyük bir zorunluluk yoksa bu yaş grubuna saç ekimi düşünülmemelidir.


21 Yaşında Saç Ekimi

Bize gelen özel bir soru üzerine bu soruyu da cevaplayalım: 21 yaşında saç ekimi yasal olarak mümkündür; fakat hasta tamamen kel hale gelmediyse, saç ektirme işi biraz ertelenmelidir.

21 yaşında biri saç ekimi yaptırsa bile var olan saçları dökülmeye devam edeceği için sonradan 2 hatta 3. kez saç ektirmek zorunda kalabilir.


Yaşa Göre Saç Dökülmesi Tipleri

Hemen hemen her yaş aralığında meydana gelen dökülmeler farklı nedenlerden kaynaklanmaktadır. Dilersenin bu yaş aralıklarına bakalım.


0-15 Yaş Aralığı Saç Dökülmeleri

Bu yaşlarda erkek tipi saç dökülmesi de dediğimiz genetik saç dökülmeleri meydana gelmez. Bu yaşlarda görün saç kayıpları saçkıran ve benzeri hastalıklar, kemoterapi tedavisi, yanma ve kaza neticesinde oluşmaktadır. Bu dökülmeler genellikle bölgesel dökülme veya tam dökülme şeklinde görülür.


15-35 Yaş Aralığı Saç Dökülmeleri

Erkek tipi saç dökülmesi genellikle 20’li yaşların başında görülmeye başlar. Normal bir dökülme sürecinde önce alın ve şakak bölgesi açılmaya başlar. Bu yaş aralığı, saç dökülmesinin en yoğun yaşandığı dönemdir. Özellikle otuzuna yaklaşmamış ve saç dökülmesi tamamen durmamış erkeklerin saç ekimi için biraz daha beklemesi önerilir.


35 Yaş Sonrası Saç Dökülmeleri

Saç dökülmesi 40 yaşlara doğru artık son bulmaya başlar. İstisna bir durum olmadığı sürece 40-45 yaş aralığında saçlarınız son halini almış olur. Bu yaşlardan sonra artık belirgin bir kelleşme oluşmaz.

Tavsiye Yazı >>
Saç Ektiren Tüm Ünlüler

Saç Ekimi Hangi Yaşta Yapılmalı?

Dilerseniz konuyu son kez burada özetleyelim. Saç ektirmenin bet bir yaşı yoktur. Saç ekimi için en uygun yaş, saç dökülmesinin büyük oranda durduğu ve gerçekten de saç ekimi gerektirecek seviyede kelliğin oluştuğu yaştır.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: Saç Ektirme Yaşı Kaç?
Saç Ektirme Yaşı Kaç?
Saç ekimi kaç yaşında yapılır, saç ekimi için en uygun yaş nedir? 18 yaşından küçükler saç ektirebilir mi? Saç ektirme yaşı kaç?
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/sac-ektirme-yasi-kac.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/sac-ektirme-yasi-kac.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy