Kirpik Ekimi Fiyatları 2023 (Güncel Fiyatlar)

Kirpik ekimi fiyatları ne kadar, kirpik ektirme ücretleri neye göre belirlenir? Fiyatlar hakkında aradığınız her şey burada.

Gözleri her türlü dış etkenden korumakla görevli olan kirpikler, ne yazık ki günümüzde güzelliğin sembollerinden biri haline de gelmiştir. Göz ve yüz güzelliğinin uzun ve dolgun kirpiklerle daha fazla ön plana çıktığını düşünenler, doğuştan kirpiği olmayanlar yahut kirpiklerinin tamamını veya bir bölümünü kaybedenler, FUE ekim tekniği ile yeniden uzun kirpiklere sahip olabiliyorlar.

Ancak kirpik ekimi normal saç, sakal veya kaş ekimi kadar kolay olmuyor. Kirpik ekimi fiyatları bu nedenle diğer ekimlere göre daha pahalı olabiliyor.

Tavsiye Yazı Kirpik Ekimi Nasıl Yapılır?

Ekim işlemi çok büyük hassasiyet gerektirdiği için yüksek olan kirpik ektirme fiyatları hakkında size faydalı bilgiler sunmaya çalıştık. Konu ile ilgili tüm sorularınızı, yazının altında bulunan yorum kutusu aracılığı ile sorabilirsiniz.


Kirpik Ekimi Fiyatları 2023

Kirpik ekimi ameliyatı, en yaygın kullanılan ekim tekniklerinden biri olan FUE tekniği ile yapılmaktadır.

Tavsiye Yazı FUE Tekniği Nedir Nasıl Uygulanır?

FUE tekniğinde kirpiklere ekilecek kıl kökleri tek tek alınmakta ve yine tek tek ekilmektedir. Türkiye’de kirpik ektirme ameliyatı yapan birçok ekim uzmanı bulunmaktadır.

Kirpik ekimi fiyatları 2023 yılı için 8-10 bin TL aralığındadır. Sınırlı sayıda greft ekilmesine rağmen ücretlerin bu denli yüksek olmasının en büyük sebebi yeterince rekabetin olmaması ve ameliyatın da diğer ekimlere göre daha zor olmasıdır.

Kirpik Ekimi Fiyatları ile Saç Ekimi Fiyatlarının Karşılaştırılması

kirpik ektirme fiyatı
Kirpik Ekimi
Ülkemizde saç ekimi faaliyetlerinde bulunup dünya genelinde dahi adını duyurmuş bazı ekim doktorları var. Bu doktorlardan en yüksek fiyatlarla çalışanı ektiği saç kökü başına ortalama 15 TL talep etmektedir -ki bir kıl kökünü 1 liraya eken yerler de bulunmaktadır.

Oysa kirpik ekiminde ekilen bir greft (kıl kökü) için ortalama 250 TL talep edilmektedir. Bu da her iki ekim fiyatları arasında çok büyük bir fark demektir.


Kirpik Ekiminde Kaç Kök Ekilir?

Kirpik ektirenler çoğunlukla sadece üst kapaklara ekim yaptırmaktadır. Zaten doktorların genel tavsiyesi de bu doğrultudadır. Üst kapaklara yapılan normal bir kirpik ekiminde 30 kıl kökünün kullanılması yeterli olmaktadır. Bununla beraber; alt kapaklara da ekim yapmak isteyen bir hasta için toplamda 50 kök yeterli olmaktadır.

Alt Kapaklara Kirpik Ektirmek Mantıklı Olur mu?

Kirpik ekiminin zaten bazı olumsuz tarafları vardır. Alt kapaklara da ekim yaptırdığınız takdirde, yaşayacağınız olumsuzlukları arttırmış olacaksınız.

Bu nedenle çok gerekli değilse, sadece üst kapaklara ekim yapılması yeterlidir.



Kirpik Ekimini Tavsiye Eder misiniz?

Doğrusunu söylemek gerekirse, kirpik ekimi pek tavsiye edilen bir operasyon değildir. Zaten çok paragöz olan bir doktora kirpik ekimi yaptırmıyorsanız, o da sizi bu konuda uyaracak ve çok gerekli değilse kirpik ektirmemenizi önerecektir.

Neden kirpik ekimi yaptırmamanız gerektiğini aşağıda açıklayacağız; fakat şunu belirtmeliyiz ki çok gerekli değilse kirpik ekiminden uzak durmanız sizin için daha iyidir.


Kirpik Ekimi Ameliyatı Uygulama Süreci

Normal bir saç ekimi ortalama 8 saat sürmesine rağmen, 1-2 saatte kirpik ektirme işlemi tamamlanabiliyor. Ekimde kullanılan greft sayısı çok az olduğu için ekim işlemi çok kısa sürebiliyor. Kirpik ekimi ameliyatı şu şekilde gerçekleşiyor.

 +  Ekim merkezine gittiğinizde, öncelikle kan tahliliniz ve diğer sağlık kontrolleri yapılıyor.
 +  Ekim için kaç greft kullanılacağına karar veriliyor.
 +  Saçlarınız ense bölgesinden kıl kökü alımı için çok küçük bir alan tıraş ediliyor.
 +  Hastaya ameliyat kıyafetleri giydirilip hasta, ameliyat masasına alınıyor.
 +  Anestezi işlemi uygulanarak hastanın uyutulması sağlanıyor.
 +  Ense bölgesinde tıraş edilen alandan yeterli miktarda greft (kıl kökü) alınıyor.
 +  Ense bölgesine pansuman yapılıyor.
 +  Alınan kökler kirpik bölgesine ekiliyor.
 +  Uyandırılıyorsunuz ve ameliyat sona ermiş oluyor.


Ekilen Kirpikler Kaç Ay Sonra Çıkar?

Kirpik ekiminden sonraki süreçte ekilen kirpikler genellikle dökülür, daha sonra ise yeniden çıkar. Bu ilk dökülme, genellikle tüm hastalarda meydana gelmektedir. Bu dökülme geçicidir ve şok dökülme adı ile anılır.

Şok dökülme sürecinde bazı hastalarda ekilen tüm kirpikler dökülürken, bazılarında kısmi dökülme gözlenebilir. Bilinmesi gereken tek şey şudur: Şok dökülme nasıl gerçekleşirse gerçekleşsin, tamamen geçici bir dökülmedir.

Kirpik ekimi üzerinden 3-4 ay geçtikten sonra ise ekilen kirpikler çıkmaya başlar ve ortalama 5. Ayda da uzamış olur. Bu süreçten sonra, sürekli uzayan kirpikler belli aralıklarla kısaltılmalı ve şekillendirilmelidir.

Erkeklerde Kirpik Ekimi

Kirpik ekiminin yalnızca kadınlara özel olduğu düşüncesi yanlıştır. Evet, birçok kadın estetik kaygılarla ekim yaptırsa da, kirpik ekimi bazen bir zorunluluk halini almış olabilir. Örneğin kirpikleri doğuştan olmayan veya geçirdiği herhangi bir rahatsızlık yüzünden kirpiklerini kaybeden erkekler de kirpik ektirme operasyonu yaptırabilmektedir.

Kirpik Ekiminin Avantajları

Kirpikleri ile problemi olanlar, kirpik ekimi sonrası sahip olduğu yeni kirpiklerle mutlu olabilmektedir. Kirpik ektirmenin bazı avantajlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

-Kirpik ekimi sayesinde daha dolgun, daha sık ve daha uzun kirpiklere sahip olabilirsiniz.
-Kirpik ekimi ile gözlerinizi toz, polen ve güneş ışınları gibi dış etkenlerden koruyabilirsiniz.
-Sahip olduğunuz yeni kirpiklerle göz güzelliğini belirgin hale getirebilirsiniz.


Kirpik Ekiminin Dezavantajları

Kirpik ektirmenin dezavantajları, yan etkileri veya zararları da vardır.

-Ekilen kirpikler sürekli uzadığı için düzenli aralıklarla onları kısaltmak ve onlara şekil vermek zorunda kalırsınız.
-Yeni kirpikler, orijinal kirpikler gibi olmadığı için uzanış yönlerini ayarlamak çok zordur; bu nedenle kişide doğal durmayabilir.
-Ekilen kirpikler saç özelliği gösterdiği için erkenden beyazlama olasılıkları bulunmaktadır.
-Ekilen kirpikler 5-6 senede bir dökülüp tekrar çıktıkları için, o süreç içinde kirpiksiz kalabilirsiniz-
-Nadiren de olsa kirpik ekiminde kıl dönmesi olayı yaşanmakta ve gözlere zarar verebilmektedir.
-Kirpik ekimi fiyatları yüksek olduğu için büyük bir bütçe ayırmak gerekir.
-Kirpik ekimi sonrası gözde morlaşma veya o bölgede şişkinlik oluşabilmektedir.
-Çoğunlukla 2 seansta yapıldığı için kişiyi psikolojik olarak etkilemektedir.
-Kirpik ekiminde uzmanlaşmış doktor bulmak gerçekten zordur. İşin ehli olmayan birine denk geldiğinizde, telafisi çok zor olan zararlar görebilirsiniz.


Kirpik Ekimi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kirpik ekiminden sonraki üç gün boyunca kirpikler su ile temas etmemelidir. Aksi takdirde ekilen kirpikler tutmayabilir. Uyuma pozisyonuna çok dikkat etmelisiniz. İlk iki hafta boyunca yüzünüzün üzerine kesinlikle yatmamalısınız. Bu konuda yapacağınız bir yanlış, ekilen kirpiklerin yerinden çıkmasına veya yönünün değişmesine sebep olabilir. Ayrıca bu süreç içinde zararlı alışkanlıklardan uzak durmalı ve ağır iş ve sporlar da yapmamalısınız.

Kirpik Ekimi Yapan Doktorlar

Yukarıda da belirttiğimiz gibi çok iyi sonuçlar elde eden kirpik ekimi doktoru sayısı fazla değildir. En iyi kirpik ekimi doktoru Dr. Alper Tuncel olarak ifade edilmektedir. Kirpik ekimi kadınlar kulübü gibi forumlarda paylaşılmış ve Dr Alper Tuncel’in başarılarından söz edilmiştir. Özellikle İstanbul, Antalya, Ankara ve İzmir illerinde bu işi başarı ile yapan uzmanlar bulunmaktadır. Başarılı kirpik ekimi sonuçları ile bilinen bazı doktorlar şunlardır:

Op. Dr. Alper Tuncel

Op. Dr. Turab İsmayilov
Dr. Mustafa Kebat

Değerli ziyaretçiler, kirpik ekimi fiyatları 2023 konulu içeriğimizle sizlere en doğru bilgileri vermeye çalıştık. Kirpik ekimi hakkında sormak istediğiniz tüm soruları, bizlere çekinmeden sorabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 1
Loading...
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: Kirpik Ekimi Fiyatları 2023 (Güncel Fiyatlar)
Kirpik Ekimi Fiyatları 2023 (Güncel Fiyatlar)
Kirpik ekimi fiyatları ne kadar, kirpik ektirme ücretleri neye göre belirlenir? Fiyatlar hakkında aradığınız her şey burada.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjdNVi1ahDEws1rGppa-fgx229XjLND6aNWrS9yBbYW1zLSGw2Pd0QG4UUyXh3dDlNsSgvnQO_KsP_JxqBm5HnwZZuWWxlUwFpR8xWbC-GqrIzd_sZijf1i2XT1isjEWcSy0Cd5dynnig/s16000/kas-ekimi-fue-fiyatlari.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjdNVi1ahDEws1rGppa-fgx229XjLND6aNWrS9yBbYW1zLSGw2Pd0QG4UUyXh3dDlNsSgvnQO_KsP_JxqBm5HnwZZuWWxlUwFpR8xWbC-GqrIzd_sZijf1i2XT1isjEWcSy0Cd5dynnig/s72-c/kas-ekimi-fue-fiyatlari.jpg
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/04/kirpik-ekimi-fiyatlari.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/04/kirpik-ekimi-fiyatlari.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy