Saç Ekimi Ne Zaman Yapılmalı? En Uygun Mevsim

Saç ekimi ne zaman yapılmalı, saç ekimi için en uygun mevsim hangisidir?


Saç ektirmek için en uygun zamanı belirlemek, sizi hem ekstra masraflardan ve estetik kaygılardan kurtaracak hem de sağlıklı bir saç ekimi sonrası süreç geçirmenizi sağlayacaktır. Sağlıklı bir saç ekimi ne zaman yapılmalı sorusuna iki farklı pencereden yaklaşarak cevap vermek gerekir.

Birinci bakış açısı şudur: Saç dökülmem ne seviyede? Saçlarım dökülmeye devam edecek mi? Şu an saçlarımda yoğun bir dökülme var mı? Yaşım, saç ekimi için uygun mu?

İkinci bakış açısı şudur: Saç ekiminden sonra en az 1 hafta işe gitmeden evde istirahat edebilecek miyim? Mevsim koşulları saç ekimi için uygun mu? Yakın zamanda önemli bir iş görüşmem veya özel günüm var mı? Saç ekiminden sonra oluşan yara ve kabuklanmalar iyileşene kadar insanlardan uzak kalabilecek miyim?
saç ekimi hangi mevsimde yapılır
Saç ekimi için uygun zaman belirlenmeli

İşte, yukarıda sıraladığımız tüm soruları cevapladığınızda, saç ekimi ne zaman yapılmalı sorusunun en iyi cevabını bulacak ve saç ekimi için en uygun zamanı kendiniz belirleyebileceksiniz. Şimdi dilerseniz saç ekimi için en uygun zamanı bulmak için o bakış açılarına geri dönelim.

Tavsiye Yazı >>
Saç Ekiminde En Yeni Teknoloji

Dökülme Seviyesine Göre Saç Ekimi Ne Zaman Yapılmalı?

Saç ektirmeden önce üzerinde en çok düşünmeniz gereken konu, saçlarınızın saç ekimi için gerçekten uygun zamanda ve durumda olup olmadığına karar vermektir. Henüz 20’li yaşların başında bulunan ve saç dökülmesinin yoğun olarak devam ettiği hastaların saç ekimi yaptırması kesinlikle önerilmez.

Bununla beraber yaşı çok genç olmadığı halde, dökülmenin büyük oranda gerçekleşmediği hastaların da saç ekimi için en uygun zamanı beklemesi daha sağlıklı olacaktır.

Peki, vaktinden önce saç ekimi yapıldığında ne olur? Zamansız saç ektirenler hangi sorunlarla karşılaşır? Her şeyden önce bilmeniz gerekir ki ekilen saçlar dökülmez ve ekildiği bölgede ömür boyu kalır. Oysa ekim olmayan mevcut saçlar, dökülmeye müsaittir ve yaş ilerledikçe veya dökülmeye sebep olan bir sorunla karşılaştıkça dökülmeye devam eder. İşte, sorun da tam burada başlar.

Mevcut saçlar döküldükçe, ekilmiş saçlar ile ekim olmayan saçlar arasında kel bir alan oluşur. Bu durum, estetik açıdan çok rahatsız edicidir. Düşünsenize, alın bölgesinde çizgi şeklinde bir miktar saç var, sonra kel bir bölge, sonra yeniden saçlar...

Yahut henüz tam kelleşmemiş tepe bölgesine ekim yaptırdınız farz edelim; fakat saç dökülmesi hala devam ediyor. Bu durumda tepe bölgesinde yuvarlak bir hatta ekilmiş saçlar olacak ve bu saçların etrafında ise kel bir halka.

Bu durumda yeniden masrafa girerek ya mecburen ikinci kez saç ekimi yaptıracaksınız ya da bu kötü görüntü ile insan içine çıkmaya devam edeceksiniz.


Mevsim ve Özel Hayata Göre Saç Ekimi Ne Zaman Yapılmalı?

Saç ekimine gerçekten ihtiyacınız olduğuna karar verdikten sonra, hemen saç ekimi yaptırmazsınız; çünkü sizi bekleyen hala zorlu bir süreç var. Saç ekiminden memnun kalmanız için en iyi saç ekim merkezini bulmanız şart. Bu da, ancak uzun ve ayrıntılı bir araştırma neticesinde mümkün olabilir.

Kendiniz için en uygun saç ekim merkezini bulduktan sonra ise ameliyat günü için randevu alırsınız. Ancak ameliyatı ne zaman veya hangi mevsimde gerçekleştireceğiniz de son derece önemlidir. Bilmelisiniz ki saç ekiminden sonra yaralar hemen iyileşmez. Saç ektirdiğiniz uzun bir süre belli olur.

Bu nedenle, saç ekimi yaptıracağınız zaman, sonrasında istirahat edebileceğiniz bir zaman olmalı. Saç ektiririm 3 gün sonra da işe giderim gibi bir düşünceniz varsa, bu düşünceden hemen vazgeçin. Birçok saç ekim merkezi veya doktoru, ekimden 1 hafta sonra yaraların iyileştiğini, hastaların artık normal hayata devam edebileceğini söylese de durum öyle değildir.

Yaklaşık 2 hafta boyunca saçlarınızda kabuklanmalar, çatlaklar ve bazen yüzünüzde şişlikler olacaktır. Ayrıca 1 ay boyunca da hem ekim bölgesinde hem de ense bölgesinde kızarıklık veya pembelik bulunacaktır.

Saç ekimi zamanı için mümkünse sonrasında 20-30 gün evde kalabileceğiniz bir zaman seçin. Hiç olmazsa en azından 10 günlük süreyi mutlaka evde geçirmelisiniz. Saç ekiminden hemen sonra önemli bir gününüz, düğünüzünüz, nişanınız veya özel bir görüşmeniz varsa, sakın ola ki saç ektirmeyin.

Saç ekimi için en uygun mevsimi seçmek de önemlidir. Havaların ne çok sıcak ne de çok soğuk geçtiği bahar mevsimi saç ekimi için en uygun mevsim olarak kabul edilmektedir. Ancak özel durumunuz varsa, herhangi bir mevsimde saç ektirmenizin sakıncası da yoktur.

Saç Ektirmeden Önce Nelere Dikkat Edilmeli?

Daha önce, saç ekiminden önce nelere dikkat etmeliyiz konulu yazımızda, saç ekimi öncesi dikkat edilmesi gerekenleri ayrıntılı olarak ele almıştık. İlgili yazımızı da inceleyerek daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz. Burada da konuya kısmen değinmekte yarar görüyoruz.

 * Karar verdiğiniz saç ekim merkezinin veya doktorun gerçekten iyi ekimler gerçekleştirdiğinden emin olun.

 * Daha uygun fiyatlara iyi ekimler gerçekleştiren doktorlar varken, aynı ekimi çok uçuk fiyatlara yaptıranlara paranızı yedirmeyin. Bunun için çok iyi araştırın ve hem en iyisini hem de en ucuzunu bulun.

 * Saç dökülmenizin artık durduğundan ve ekim yaptırsanız dahi artık mevcut saçların çok dökülmeyeceğinden emin olun.

 * Saç ekim merkezine şehir dışından gidiyorsanız, kalacağınız yeri önceden belirleyin.

 * Üzerinizde düğmeli veya fermuarlı kıyafetler bulunsun; aksi takdirde kıyafet değiştirirken ekilen saçlara zarar verirsiniz.

 * Ekime giderken yanınızda bir şapka mutlaka bulunsun.

 * Saç ekimi sonrası bazı ilaç ve bakım ürünlerini satın almanız gerekeceğinden yanınıza fazladan para alın.

 * Ameliyattan önce karnınızı doyurun; zira ameliyat saatlerce sürmektedir.

 * Saç tıraşını önceden kendiniz yapmayın. Saç ekim doktorunun saçlarınızı ve onları nasıl taradığınızı görmesi daha sağlıklıdır.

 * Her ihtimale karşı, yanınızda ikinci bir kişinin bulunması daha iyidir; ancak tek başınıza gitmenizin de bir zararı yoktur.

Saç Ekiminden Sonra İyileşme Ne Zaman Olur?


Saç ekimi ne zaman yapılmalı sorusundan daha fazla merak ettiğimiz bir soru var ki o da: Saç ekiminden sonra ekilen saçlar ne zaman çıkar, saç ekimi ne zaman iyileşir sorusudur. Önceden belirtelim, bazı saç ekim merkezlerinin ‘’3 gün sonra işe gidebilirsiniz.’’ yalanını unutun. Doğru, isterseniz ilk gün bile işe gidebilirsiniz; fakat haliniz nice olur bilinmez.

İlk 1 hafta boyunca hem ekim bölgesi hem de ense bölgesi kanlı olacaktır. Bu şekilde değil işe gitmek, evden dışarı adımını atmak bile akıl karı değildir. İkinci haftada o kanların çoğu gitse de, kafanızda hala yara kabukları ve çatlaklar mevcuttur. Bu durumda da işe gitmek veya dışarıda normal hayata devam etmek pek mümkün değildir.

Ancak 2 hafta dolduktan sonra artık yaralar geçmiş olur. Kökler de tutunduğu için normal hayatınıza devam edebilirsiniz. Yalnız bu esnada da saç ektirdiğinizi herkes anlayacaktır; çünkü ekim yaptırdığınız bölge kırmızı olacaktır. Bazı hastalarda bu kırmızılık, hafif pembelik kıvamındadır. Bu kazırklık genellikle 1. Ay dolana kadar devam eder. Hatta 3-4 ay boyunca geçmediği de görülebilmektedir.

2. ayın başında saçlar yavaş yavaş çıkmaya başlar. Saçlar çıktıkça ekim bölgesi kapanmaya başlar. 6 aylık süreyi doldurduğunuzda ise tüm saçlarınız çıkmış ve uzamış olur.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: Saç Ekimi Ne Zaman Yapılmalı? En Uygun Mevsim
Saç Ekimi Ne Zaman Yapılmalı? En Uygun Mevsim
Saç ekimi ne zaman yapılmalı, saç ekimi için en uygun mevsim hangisidir?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgSsXmyl3ElzdgNgZIHtma2S67-1DDiZaXNXZjGfFctvvdOYSPaeJL3Sx7ptZUcFmB2XAKOnND9o0WVWG3Ny2TOWwB_Fpd6RXOajtg9FcvSO6UGa7Uogvt_ibXfwDvG3if9jceb60H5XVc/s1600/sac-ekimi-ne-zaman-yapilmali.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgSsXmyl3ElzdgNgZIHtma2S67-1DDiZaXNXZjGfFctvvdOYSPaeJL3Sx7ptZUcFmB2XAKOnND9o0WVWG3Ny2TOWwB_Fpd6RXOajtg9FcvSO6UGa7Uogvt_ibXfwDvG3if9jceb60H5XVc/s72-c/sac-ekimi-ne-zaman-yapilmali.jpg
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/sac-ekimi-ne-zaman-yapilmali.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/sac-ekimi-ne-zaman-yapilmali.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy