Tepe Bölgesi Saç Ekimi: Vertex Bölgesi

Tepe bölgesi saç ekimi nasıl yapılır? Vertex bölge neresidir? Tepe bölgesine saç ekimi için kaç greft kullanılır, tepe bölgesinde seyrelme nasıl çözülür?

Kellik sorunu, neredeyse her erkeğin karşılaşabileceği önemli bir sağlık sorunudur. Kellik; kimi zaman ilerleyen yaşın, kimi zaman genetik faktörlerin, kimi zaman ise bir hastalık veya başka bir etmenin getirdiği önemli bir sorundur.

Sebebi her ne olursa olsun, maalesef ki tüm insanları olumsuz şekilde etkiler. Bu soruna çare bulmak maksadıyla, insanlar binlerce yıldan beri binlerce çareye başvurmuş, binlerce yöntem kullanmıştır. Ancak binlerce yıllık bir geçmişi olan çözüm arayışları, 2000’li yılların başına kadar olumlu sonuçlanmamıştır.

Ancak insanların teknoloji ve tıpta büyük mesafeler katetmesi neticesinde günümüzde en sık kullanılan FUE saç ekim tekniği bulunmuş ve başarı ile uygulanmaya başlanmıştır. Şu an kellik sorununun en iyi ve kesin çaresi FUE saç ekimidir. FUE saç ekimi kimi zaman tamamen kelleşmiş hastalara, kimi zaman ise bölgesel saç kaybı yaşayan hastalara uygulanmaktadır.

Hazırladığımız bu makalede, bölgesel saç ekimlerinden bir tanesi olan ve çoğu kez vertex bölgesine saç ekimi olarak da adlandırılan tepe bölgesi saç ekimi hakkında ayrıntılı bilgiler verdik.

Vertex Bölgesi Neresi?

Türkiyede verteks olarak kullanılan ‘’vertex’’ ifadesi ,İngilizcedei bir kelimedir. Kafanın en tepe bölgesine vertex denmektedir. Bu nedenle bölgeye yapılan ekimlere, kimi kaynaklarda ‘’vertex bölgeye saç ekimi’’ kimi kaynaklarda ise ‘’tepe bölgesi saç ekimi’’ isimleri verilmektedir.

Tepe Bölgesinde Seyrelme Sorunu – Tepe Bölgesi Saç Dökülmesi

Saç dökülmesinin en yoğun olduğu bölgelerden bir tanesi tepe bölgesidir. Birçok erkekte alın bölgesindeki saç dökülmesi ilerlemeden tepe bölgesi de dökülmeye başlar. Dökülme neticesinde tepe bölgesinde önce seyrelme görülür, daha sonra ise tamamen kelleşir.

Tep bölgesi, diğer saçlı alanlara göre daha sert ve kalın bir deriye sahip olduğu için bu bölgedeki saç kökleri yeterince beslenemez. Beslenemeyen saç kökleri ise bir süre sonra canlılığını yitirmeye ve dökülmeye başlar.

Tepe Bölgesinde Seyrelme Sorununa Çözüm

Saç ekimi, günümüzün en kesin çözümü olsa da, düşünülecek son çare olmalıdır. İnsanlar her şeyden önce saç dökülmelerini engellemek için çareler aramalıdır. Aranan çare bulunamadığında, dökülmeler başladığında ise bazı tedavi yöntemleri denenebilir.

Günümüzde en çok kullanılan saç tedavi yöntemleri; saç mezoterapisi, PRP saçtedavisi ve kök hücre tedavisidir. Her birinin birbirinden farklı uygulamaları bulunsa da, özünde üçü de aynı amaca hizmet eder ve birbirinden bariz üstünlükleri yoktur.

Her üç tedavi yöntemi için de seyrelmiş bölgelerde saç çıkarttığı iddia edilmektedir. Bu doğrultuda, henüz tam kelleşmemiş tepe bölgesine bu tedaviler uygulanarak, dökülen saçların tekrar kazanılması veya dökülmenin durdurulması sağlanabilir. Şayet bu tedavilerden herhangi birisi işe yaramadıysa, o zaman saç ekimi yaptırmakta herhangi bir sakınca yoktur.

Tepe Bölgesine Saç Ekimi Ne Zaman Yapılmalı?

Tepe bölgesine saç ekimi için en uygun zaman seçilmelidir. Uygun olmayan bir zamanda yapılan tepe bölgesi ekimi, sonradan bazı olumusuz sonuçlara sebep olabilir.

Tepe bölgesine saç ektirilmeden önce, bu bölgede dökülmenin sona erip ermediğine bakılmalıdır. Küçük bir bölgenin kelleşmesi ile hemen ekim düşünülmemelidir. Mümkünse, alandaki saçların tamamının veya büyük bir bölümünün dökülmesi beklenmelidir. Yahut artık dökülmenin durduğundan ve fazla ilerlemeyeceğinden emin olmalıdır.

Şayet tepe bölgesinde küçük bir alan döküldükten sonra hemen saç ekimi yaptırırsanız, dökülme devam edecektir. Dökülme devam ettiğinde ise ekilen saçlar o bölgede kalacak; fakat diğer saçlar döküldüğü için arada bir boşluk oluşacaktır.

Bu nedenle doktorunuz tavsiye etmediği sürece tepe bölgesi saç ekimini ertelemeniz sizin için daha iyi olabilir. Dökülme durduktan sonra ekimi gerçekleştirebilirsiniz.


Tepe Bölgesine Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Tüm saç ekimlerinde olduğu gibi tepe bölgesi saç ekimi de FUE teknolojisi kullanılarak yapılmaktadır. Ancak tepe bögesi saç ekimi, önlere yapılan ekimlere nazaran çok daha zor ve ustalık isteyen bir ekimdir. Önlere yapılan ekimlerde, saç köklerinin ekim yönünü belirlemek zor değildir; zira neredeyse tüm kökler aynı yöne doğru uzanmaktadır.

Oysa tepe bölgesindeki her bir saçın eğimi ve yönü farklıdır. Her bir saç kökü, kendinden bir önceki veya sonraki saç köküne göre pozisyon ve yön belirlemektedir. Bu bölgedeki saçlar, tıpkı iç içe geçen halkalar gibidir. Bu nedenle her bir saç kökünün eğim yönünün ayrı ayrı hesaplanması gerekmektedir. Tepe bölgesine saç ekimi aşağıda anlatıldığı üzere yapılmaktadır.

 1- Saç ekim merkezine veya hastaneye gidildikten sonra tepe bölgesi, saç ekim uzmanı tarafından incelenir ve ekime uygun olup olmadığına karar verilir.

 2- Şayet tepe bölgesi saç ekimi uygun görüldüyse, greft hesaplama işlemi yapılır ve tepe bölgesini tamamen kapatmak için kaç greft alınacağına karar verilir.

 3- Tüm saçlar makine ile tıraş edilerek greft toplamaya ve ekimi gerçekleştirmeye hazır hale getirilir.

 4- Donör bölgede greft toplama planlaması yapılır. Greftlerin, yani saç köklerinin alınacağı ense bölgesi parçalara bölünür ve bölünen her parçadan kaç greft alınacağı belirlenir.

 5- Hastanın ameliyat esnasında herhangi bir ağrı hissetmemesi ve greftlerin rahat toplanması için donör bölgeye lokal anestezi yapılır ve deri altına serum sıvısı enjekte edilir.

 6- Donör bölgenin uyuşması için yaklaşık 20-25 dakika beklendikten sonra mikromotor cihazı ile greftler toplanmaya başlar.

 7- Mikromotor cihazı tek tek her saç köküne batrılır. Deriye batan mikromotor cihazının ucu, deri altında hızlı bir şekilde sağa sola dönerek saç kökünü gevşetir ve gevşeyen saç kökleri penset ile çekilerek çıkarılır.

 8- Donör bölgeden greft aşlama işi bittikten sonra, toplanan greftlerin canlılığını yitirmemesi için özel koşullarda muhafaza edilir.

 9- Tepe bölgesinin saç ekimine hazır hale getirilmesi için bu sefer de tepe bölgesine anestezi uygulanır. Bu bölge de tamamen uyuştuktan sonra, farklı teknikler kullanılarak kanallar açılır. Tepe bölgesi saç ekiminin doğal olması için bu kanalların açılış yönü çok önemlidir. Her bir kanal için ayrı ayrı yön belirlenmeli ve kanallar o şekilde açılmalıdır. Aksi takdirde tepe bölgesinde doğallık elde etmek çok zor olacaktır.

 10- Donör bölgeden toplana greftler, tepe bölgesine açılan kanallara tek tek yerleştirilir.

 11- Ekim işlemi tamamlandıktan sonra tepe bölgesi açık bırakılır. Enseye ise gerekli pansumanlar yapıldıktan sonra bandaj vurulur ve hastaya kullanması gereken ilaçlar yazıldıktan sonra hasta evine gönderilir.

 12- Tepe bölgesine saç ekimi yapıldıktan 3 gün sonra ilk saç yıkaması saç ekim merkezinde gerçekleştirilir. Daha sonra hasta saç ekimi sonrası iyileşme sürecini tamamlamayı sabırla bekler.

Tepe Bölgesine Kaç Greft Ekilir?

Tepe bölgesi saç ekimi için çok sayıda greftin toplanmasına gerek yoktur. Bölgedeki kel alan çok geniş olmadığı sürece 1000 greft bile tepe bölgesi için yeterli gelmektedir. Tamamen kelleşmiş tepe bölgesi için ise 1500 civarı greftle doğal bir görünüm elde edilebilir. Tabii ki kaç greftin gerekli olduğuna, ancak doktorunuz saçlarınızı inceledikten sonra kesin karar verilecektir.

 
Tepe Bölgesine Ekilen Saçlar Ne Zaman Çıkar?

Tepe bölgesi saç ekimi iyileşme süreci de normal ekimlerle aynıdır. Saçların tamamen çıkıp uzaması için uzun bir süre gereklidir. Tepe bölgesine ekilen saçlar ortalama 6 ayda tamamen çıkmış ve uzamış olur. İyileşme süreci ise şu şekilde ilerler.

 - Ameliyatın yapıldığı günün gecesi ile sonraki gün istirahat edilir. Bu sürede hem ekim bölgesi hem de donör bölge yaralı ve kanlıdır.

 - Ekimin üçüncü günü ilk saç yıkaması yapılır.

 - İlk hafta yoğun kabuklanma ve çatlaklar görülür. Ayrıca bu dönemde kafa, alın veya yüz bölgesinde şişlikler de meydana gelebilir.

 - İkinci haftanın sonunda saç derisindeki kabuklanma ve çatlaklar geçmiş olur.

 - İki veya üçüncü haftada tepe bölgesine ekilen saçlar şok dökülmeden dolayı dökülmeye başlar.

 - Ekimden iki ay sonra kafada kaşıntılar ve sivilceler oluşur. Bu sürede aynı zamanda ilk saçlar çıkmaya başlar.

 - 6 ay sonra tüm saçlar çıkmış olur.

 - Aradan bir yıl geçtikten sonra ekilen saçlar gelişimini tam anlamıyla tamamlamış olur.

Tepe Bölgesi At Kuyruğu Sorunu

Üst başlıklarımızın birisinde tepe bölgesi saç ekimi için en uygun zamanın seçilmesi gerektiğini belirtmiştik. Şayet yanlış zamanda vertex bölgesine ekim yapılırsa, bazı sorunların baş göstereceğini söylemiştik.

İşte, yaşanması olası olan bu sorunların en önemlisi at kuyruğu sorunudur. Saç ekiminde at kuyruğu sorunu, diğer adıyla vertex saç ekimi sorunu; tepe bölgesine saç ekimi yapıldıktan sonra saç dökülmesinin devam etmesi ve bunun üzerine ekim bölgesinin kenarlarında boşluk oluşmasıdır.

Ekilen saçlar kalıcı mı konulu yazımızda, saç ekimi ile ekilen saçların hayat boyu kaldığını, herhangi bir hastalık olmadığı sürece bu saçların dökülmeyeceğini söylemiştik. Evet, ekilen saçlar dökülmez; ancak diğer saçlarımız dökülmeye devam etmektedir. Özellikle tepe bölgesi dökülmeye çok müsait olduğu için, buradaki dökülmeler çok hızlı olabilmektedir.

Tepeye ekilen saçlar kalıcı iken, diğer saçlar döküldüğü için bu bölgede halka şeklinde bir kel alan oluşmaktadır. Bunu önlemek için tepe bölgesine saç ekimini uygun zamanında yaptırmanız gerekir.

Tepe Bölgesi Saç Ekimi Sonuçları

Sizler için tepe bölgesi saç ekimi sonuçları fotoğraflarını derleyerek, nasıl bir netice alındığını göstermeye çalıştık. FUE konusunda başarılı olan birçok doktor, tepe bölgesinde dahi çok güzel işler çıkarabilmektedir. Bunun örneklerini aşağıdan da inceleyebilirsiniz.

Doğrusu, tepe bölgesine yapılan saç ekimi ile istenen sıklığı elde etmek pek mümkün değildir. Aşağıdaki fotoğrafların çoğunda da tepe bölgesinin ekimden sonra da bir miktar seyreklik içerdiğini görebilirsiniz.
tepe bölgesi saç ekimi öncesi sonrası
Tepe Bölgesi Saç Ekimi 1
 Tepe bölgesine saç ekimi çok zordur ve istenen başarı elde edilmeyebilir; ancak bununla beraber bu bölge insanlar tarafından net görülmediği için doğallık çok da önemli değildir. Bir şekilde vertex bölgesi saç ile doldurulduktan sonra, doğal olmasa da göze pek batmaz.
tepe bölgesi saç ekimi öncesi sonrası 1
Tepe Bölgesi Saç Ekimi 2
 Tepe bölgesindeki saç köklerinin yönü bazı bölgelerde sağdan sola, bazı bölgelerde soldan sağa veya yukarı aşağı şeklinde olmaktadır. Bu nedenle kanal açma işlemi yapılırken, bu durum göz önünde bulundurulmalı, her kökün açısı ve yönü ayarlanmalıdır.
tepe bölgesi saç ekimi öncesi sonrası 2
Tepe Bölgesi Saç Ekimi 3
 Normal bir tepe bölgesi 1500 greftle kapatılabilmektedir; ancak sık bir ekim isteniyorsa 1800-2000 arasında greft de kullanılabilir.
tepe bölgesi saç ekimi öncesi sonrası 3
Tepe Bölgesi Saç Ekimi 4
 Tepe bölgesindeki saç dökülmesi kimi zaman ön bölge ile birleşebilir. Bu durumda hem önlere hem de tepe bölgesine saç ekimi yapılması gerekir. Bu şartlardaki bir hastaya yapılacak en iyi şey, greftlerin çoğunluğunu ön bölgelere ekerek bu bölgede sık bir ekim uygulamak, tepe bölgesini de biraz seyrek bırakmaktır. Tepe bölgesindeki seyreklik göze batmayabilir; ancak ön bölgeler seyrek olursa estetik açıdan pek hoş olmaz.
tepe bölgesi saç ekimi öncesi sonrası 4
Tepe Bölgesi Saç Ekimi 5
Değerli sacekimidestek.com ziyaretçiler, sizler için saç ekimi hakkında en faydalı bilgileri vermek için çalışıyoruz. Her konu ile ilgili merak edeceğinizi düşündüğümüz tüm hususları anlatıyoruz. Ancak tüm bunlara rağmen gözümüzden kaçan bazı şeyler olabiliyor. Anlamadığınız veya anlatmadığımızı düşündüğümüz her konuyu bize sorabilirsiniz. Hepinize istediğiniz sıklıkta ve gürlükte saçlar dileriz.

YORUMLAR

BLOGGER: 2
Loading...
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: Tepe Bölgesi Saç Ekimi: Vertex Bölgesi
Tepe Bölgesi Saç Ekimi: Vertex Bölgesi
Tepe bölgesi saç ekimi nasıl yapılır? Vertex bölge neresidir? Tepe bölgesine saç ekimi için kaç greft kullanılır, tepe bölgesinde seyrelme nasıl çözülür?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEghaavVIykqAL0VfFJKyF-UF1BmmFC-CmbwJfr_A9NVNTYezrYuO-rKdCzricH82PrW_TDtImeLjKgdKjUl69KJn6UskQcy1O-Xjvm04HOGJK3PMwcCLX5NglBle9avd-9uLA3W4CmfM1A/s1600/tepe-bolgesi-sac-ekimi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEghaavVIykqAL0VfFJKyF-UF1BmmFC-CmbwJfr_A9NVNTYezrYuO-rKdCzricH82PrW_TDtImeLjKgdKjUl69KJn6UskQcy1O-Xjvm04HOGJK3PMwcCLX5NglBle9avd-9uLA3W4CmfM1A/s72-c/tepe-bolgesi-sac-ekimi.jpg
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/tepe-bolgesi-sac-ekimi-vertex.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/tepe-bolgesi-sac-ekimi-vertex.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy