Saç Ekiminden Sonra Alkol Kullanımı

Saç ekiminden sonra alkol alınır mı? Saç ekiminden sonra alkol almak zararlı mı? Saç ekiminden kaç gün sonra alkol alınır?


Saç ekimi öncesi ve sonrasında dikkat edilmesi gereken kurallara harfiyen uyulduğunda, daha sağlık bir iyileşme süreci geçirilebilir. Şayet saç ekimi için önceden doktorunuzla görüşüp randevu aldıysanız, size saç ekimi öncesi yapmanız veya yapmamanız gerekenleri anlatacak, bazı konularda duyarlılık göstermenizi isteyecektir.

Hem saç ekimi öncesi hem de saç ekiminden sonra alkol kullanmak, bazı olumusuz sonuçlara yol açabildiği için, saç ekim uzmanlarınca kesinlikle önerilmemektedir. Belirtilen zaman aralıklarında alkolün tüketilmemesi, ekilen saçların gelişimini sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmesi için son derece önemlidir.

Hazırladığımız bu makalede saç ekiminden ne kadar önce alkolü bırakmak gerekir ve saç ekiminden sonra alkol ne kadar süre kullanılmamalıdır sorularına cevap verdik. Ayrıca saç ekiminden önce ve sonra alkolün neden yasak olduğuna, bunun mantığının ne olduğuna da değindik.


Saç Ekimi Öncesi Alkol Almak Zararlı mı?

Saç ektirmeden önce dikkat etmeniz gereken bir husus, alkol kullanmamaktır. Bu, alkol kullananlar saç ekimi yaptıramaz anlamana gelmiyor tabii ki. Ancak bağımlılık seviyesi ne olursa olsun, saç ektirmeyi düşünen hastalar, ekimden 3 gün önceden alkolü tamamen kesmelidir.

Bilindiği gibi alkolün kana direkt ve çok hızlı bir şekilde karışma özelliği bulunmaktadır. Buradaki önemli nokta ise, alkolün kanı sulandırdığıdır. Saç ekimi ameliyatı sırasında saç kökleri toplanırken de ekim bölgesine kanallar açılırken de yoğun bir kanama meydana gelmektedir.

Ameliyattan kısa süre önce tüketilen alkol, kanın sulanmasına sebep olur. Kan sulanınca da ameliyat sırasında gerçekleşen kanamanın şiddeti fazlası ile artar. Bu yüzden, doktorunuz size, ekimden önceki 3 gün boyunca (Bazen 1 gün öncesi şeklinde de tavsiye verilebiliyor) alkol tüketmemenizi söyleyecektir. Doktorunuz bunu söylemese dahi, bu hususa dikkat etmeniz gerekir.
saç ekimi sonrası içki içmek
Saç ekiminden sonra bir süre alkol almamak gerekir.

Saç Ekimi Sonrası Alkol Alınır mı?

Alkolün, sağlık açısından zararlarını zaten hepimiz biliyoruz. Söz konusu saç ekimi olunca bu zararların boyutu da artıyor. Bu nedenle bu süreçte daha hassas olmak gerekiyor. Üst başlıkta alkolün kana direkt karıştığını ve kanu cıvıttığını söylemiştik. Bu tehlike, saç ekiminden sonra da devam etmektedir.

Saç ekimi ile ekilen saçların yerlerine tamamen oturması, tutunması ve o bölgeye adapte olması için aradan en az 1-2 haftalık zaman diliminin geçmesi gerekmektedir. Bu süre dolmadan önce, saç kökleri hala gevşektir ve olası bir durumda, yerlerinden çıkmaları an meselesidir. Peki bu olası olumsuz durumlar ne olabilir?

Kafaya alınan darbeler, ekim bölgesini yastığa veya koltuğa sürtmeleri bir kenara bırakırsak, alkolün zararlarını da bu listeye ekleyebiliriz. Saç kökleri ilk hafta kanal içindeki kan pıhtıları tarafından tutulmaktadır. Deyim yerinde ise kökler henüz kök salmamıştır.

Bu dönemde saç derisinde oluşabilecek bir kanama, şayet alkol tüketildiyse çok daha yoğun olacaktır; çünkü alkolün etkisi ile kan sulanmıştır. Bu şiddetli kanama neticesinde saç kökleri tamamen gevşeyerek yerinden çıkabilir veya bölgeye adapte olma sorunu yaşayabilir.

Saç Ekiminden Kaç Gün Sonra Alkol Tüketilebilir?

Uzmanlarca verilen tavsiyelere göre, ilk 2 hafta alkol tüketilmemelidir. Hatta mümkünse ilk 1 ay boyunca kullanmamak en sağlıklısıdır. Bu kadar süre dayanamayacağınızı düşünüyorsanız, hiç olmazsa ilk hafta bu zararlı alışkanlıktan uzak kalmanız, sizin ve saçlarınızın sağlığı için çok daha iyi olacaktır.

Saç Ekiminden Sonra Alkol Kullananlar Var mı?

Saç ekiminden sonra alkol forum sayfalarında da fazlası ile tartışılmıştır. Genel kanı, ekimden sonra bir süre içilmemesi yönünde olsa da, durumun aksini belirten yorumlar da yapılmıştır. Ola ki bu yorumlara denk gelirseniz, ‘’Ona bir şey olmamış, bana da olmaz.’’ Demeyin sakın.

3 katlı bir binadan çok kişi atlar; ama bazıları ölür, bazıları ölmez. Saç ekimi sonrası alkol kullanımı da buna benzer. Zaten burada söz konusu olan risktir. Riskli olan bir durum ille de olumsuz sonuçlanmaz. Ancak neticede olumsuz bir durumun gerçekleşme riski varsa, biraz fedakarlık etmeniz, özveride bulunmanız gerekir.

Madem o kadar para ayırdınız, zorlu bir ameliyattan geçtiniz, 15 gün alkol kullanmamayı da göze alın. Hepinize gür ve sağlıklı saçlar diliyoruz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: Saç Ekiminden Sonra Alkol Kullanımı
Saç Ekiminden Sonra Alkol Kullanımı
Saç ekiminden sonra alkol alınır mı? Saç ekiminden sonra alkol almak zararlı mı? Saç ekiminden kaç gün sonra alkol alınır?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg0VyLF3uBgWJYWqh5B7mzZ8wHyldSRUrApEGF3J2VJQY7kZ7vi-RmULfIIBvIuOhxRm_rbo8mDfXayum2lkz6MOMYFGDoIKo7hFqus-rLcrdeOnCYrdi6tCkdh7R6NOLo_5Ay3pasc98M/s1600/sac-ekiminden-sonra-alkol.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg0VyLF3uBgWJYWqh5B7mzZ8wHyldSRUrApEGF3J2VJQY7kZ7vi-RmULfIIBvIuOhxRm_rbo8mDfXayum2lkz6MOMYFGDoIKo7hFqus-rLcrdeOnCYrdi6tCkdh7R6NOLo_5Ay3pasc98M/s72-c/sac-ekiminden-sonra-alkol.png
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/sac-ekiminden-sonra-alkol-almak.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/sac-ekiminden-sonra-alkol-almak.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy