2. Kez Saç Ekimi Yapılır mı?

Saç ekimi 2. kez yapılabilir mi? Bir kere saç ektiren yeniden ektirebilir mi? '. saç ekimi ne zaman yapılabilir? 2. kez saç ekimi niçin yapılır.

Saç ekimi, normal şartlarda hayatta sadece 1 defa yaptırılan bir operasyondur; fakat bazı özel durumlarda 2. kez saç ekimi yaptırılmak zorunda kalınabilir. Anlayacağınız üzere bir defa saç ektirenler kinci kez saç ektirme imkanına sahiptir. Fakat her hasta, 2. kez saç ekimi için uygun olmayabilir.

Bilindiği gibi saç ekimi ameliyatlarında, verici bölge olan enseden saç kökleri alınarak ekim işlemi gerçekleştirilmektedir. Şayet hastanın kel alanı çok genişse, enseden de çok sayıda greft (saç kökü) alınması gerekir. Bu durumda, 2. Defa saç ekimi için ensede yeterli sayıda greft kalmayabilir. İşte bu durumda, ensedeki saç kökleri kullanılarak yeniden saç ekimi yapmak mümkün değildir.

Bununla birlikte, ensedeki saçlar ne kadar seyrelirse seyrelsin, ikinci defa saç ekimi yaptırmak, her zaman mümkündür; fakat bu durumda, saç ekiminde enseden alınan saç kökleri yerine farklı donör bölgedeki saç kökleri kullanılmalıdır.

Örneğin 2. saç ekimi için sakaldan kıl alınabilir veya göğüs kılları, koltuk altı kılları kullanılabilir.

2. Kez Saç Ekimi Neden Yapılır?

Gönül ister ki saç ekimi tek seferde bitsin ve hasta ömür boyu o saçları ile mutlu mesut yaşasın; fakat her şey gönlün istediği gibi olmuyor. Bazen elde olmayan sebeplerden dolayı yeniden saç ekimi yapılmak zorunda kalınabiliyor. Şimdi iki defa saç ekimi yaptırmaya zorlayan etmenler nelerdir görelim:

A) Saç Ekiminden Sonra Eski Saçları Dökülmeye Devam Edenler İçin 2. Kez Saç Ekimi

Saç ekiminden sonra dökülme devam ederse 2. Kez saç ekimi gerekebilir. 2 defa saç ekimi yaptırmak zorunda kalanların ekserisi bu nedenle 2 defa saç ekimi yaptırmaktadır. Özellikle henüz çok genç yaşlarda saç ektirip de saç dökülmesi devam eden hastalarda, ekim bölgesi ile mevcut saçlar arasında kel bir alan oluşur.

Kötü bir görüntüye neden olan bu kel alanı kapatmak için 2. kez saç ekimi yaptırılmak zorunda kalınabilir. Bu nedenle belli bir yaşa gelmemiş ve saçları dökülmeye devam eden hastaların saç ekimi yaptırması uzmanlarca önerilmez.

B) Saçsız Alanı Çok Geniş Olup 1 Seansta Yapılamayanlar İçin 2. Kez Saç Ekimi

Kel alanı çok geniş olan ve 1 seansta bitirelemeyen saç ekimlerinde 2. Kez saç ekimi yapılmak zorunda kalınabilir. 3000-4000 greft kullanılarak yapılan bir saç ekimi ameliyatı bile ortalama 8-9 saat sürebilmektedir.

Durum böyle iken 6000-7000 greftin gerekli olduğu bir ekimin tek seferde, 1 seansta yapılması mümkün değildir. Bu durumda saç ekimi seanslara bölünür ve iki ayrı zamanda iki ayrı seansta yapılır.

C) Yanlış Saç Ekimini Düzeltmek İçin 2. Kez Saç Ekimi

Saç ekimi her hastada aynı sonucu veremeyebilir. Bazı hastalarda hatalı saç ekimi görülebilmektedir. Daha önce Yanlış Saç Ekimi Nasıl Düzeltilir? konulu makalemizde, hatalı saç ekiminin sebepleri ve düzeltme yöntemleri hakkında detaylı bilgiler vermiştik. Bu yazımızı da okuyarak daha fazla bilgi almanızı tavsiye ederiz.

FUT yöntemi ile saç ektirip saçları dik dik veya çok yapay görünenler, FUE tekniği ile 2. Saç ekimi işlemini gerçekleştirebilirler. Bununla beraber, FUE tekniği kullanılmasına rağmen ön saç çizgisinde veya ekim alanının genelinde meydana gelen sorunlar için de hastalar 2. Kez saç ekimi yaptırmaktadır.

2. Kez Saç Ekimi Ne Zaman Yapılır?

İkinci kez saç ekimi veya 2 seans halinde yapılan saç ekimlerinin 2. Seansının yapılması için aradan en az 8-10 aylık bir zaman diliminin geçmesi gerekir. Hatta birçok saç ekim uzmanı 2. Seans için aradan 12 ay geçmesini şart koşmaktadır.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: 2. Kez Saç Ekimi Yapılır mı?
2. Kez Saç Ekimi Yapılır mı?
Saç ekimi 2. kez yapılabilir mi? Bir kere saç ektiren yeniden ektirebilir mi? '. saç ekimi ne zaman yapılabilir? 2. kez saç ekimi niçin yapılır.
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/2-kez-sac-ekimi-yapilir-mi.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/2-kez-sac-ekimi-yapilir-mi.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy