Yanlış Saç Ekimi Düzeltme Operasyonları

Başarısız saç ekimi fotoğrafları, hatalı saç ekimi düzeltme nasıl yapılır, yanlış saç ekimi operasyonu mümkün mü? FUT ile yapılan saç ekimini düzeltme ve daha fazlası...

Ne yazık ki saç ektiren herkes aynı derecede şanslı değil. Saç ekimi bazı hastaları son derece memnun ve mutlu ederken, bazılarını pişman edip hayal kırıklığına uğratabiliyor.

Uzun yıllardır dünya genelinde kullanılan FUE saç ekim tekniği, Türkiye’de de başarı ile uygulanıyor ve gerçekten de orijinal saçtan ayırt edilemeyecek derecede doğal ekimler elde edilebiliyor.

Ancak saç ekimi, işin ehli olmayan insanların eliyle yapıldığında kişiyi hüsrana uğratabiliyor. Tabii bir de eskiden kullanılan ve pişmanlıktan başka bir şey olmayan FUT tekniğinin mağdurları var.

Google arama motoruna “yanlış saç ekimi” ifadesini yazdığınızda, karşınıza bir de “yanlış saç ekimi binlerce çim adam yarattı” ifadesi çıkıyor. 2008 yılında çıkan bu haber, öyle ilgi görmüş ki insanlar hala aramaya devam ediyor.

İşte, ilgili haberlerde bahsi geçen çim adamlar, FUT tekniği ile yıllar öncesinde saç ektiren adamlar oluyor.

Tavsiye Yazı>>
En İyi Saç Ekimi ve Tedavi Yöntemleri

Yanlış Saç Ekimi Neden Olur?

Hatalı saç ekiminin sebebi ya FUE saç ekim tekniği geliştirilmeden önce uygulanan FUT yöntemi ya da en iyi saç ekim tekniği olmasına rağmen yanlış ellerde yapılan FUE ekimleridir.

FUE tekniğinin kullanıldığı hatalı saç ekimlerinin en büyük nedeni, bu işi bilmeyen doktorlar veya doktor olmadığı halde ekim uygulayan sağlık personelleridir.

Yanlış Saç Ekimi Yapıldığının Göstergeleri

Aşağıda belirttiğimiz durumlar, hatalı bir saç ekiminin işaretleridir. Bu hatalar bazen kullanılan saç ekim tekniğinden, bazen ekimi yapan ekim uzmanından bazen de hastanın kendisinden kaynaklanır. Bir saç ekiminin hatalı yapıldığını gösteren durumlar şunlardır.

 + Ekim yapılırken eğim derecesi ayarlanmadığı için dik çıkan saçlar

 + Sık bir ekim yapayım derken, alın çizgisinin gereğinden fazla geriye alınması

 + Donör bölgeden haddinden fazla kök alımının yapılması ve donör bölgenin aşırı seyrelmesi

 + FUT tekniği ile yapılan ekimlerde, ensede kalıcı ve belirgin bir izin oluşması

 + Birbirine uyumlu bir şekilde uzanan saç telleri yerine, her biri bir yöne uzanan darmadağan saçlar

 + Saç köklerinin yerleştirildiği kanallar tamamen kapanmamış olması ve hafif çukurumsu bir yapıya sahip olması

 + Alın çizgisi belirlenirken doğal bir hat oluşturmak yerine dümdüz bir ön saç çizgisinin oluşturulması

 + Bazı saç kökleri birbirine çok yakınken, bazıları arasında gereğinden fazla boşluk olması.


FUT Saç Ekim Tekniği ile Yapılan Yanlış Saç Ekimleri

Eskiden kulkanılan FUT saç ekim tekniğinde ense bölgesindeki saçlı deri, bir şerit halinde kesilip alınıyordu. Kesilen bu şeritte yer alan saç kökleri kesilerek birbirinden ayrıştırılıyor ve ekim alanına ekiliyordu. Durum böyle olunca ensede iz kalıyordu ve saçlar istenen sıklıkta ekilemediği gibi doğal da durmuyordu.

90’lı yıllarda ve 2000’li yılların başında FUT tekniği ile saç ektirenlerin neredeyse tamamı hatalı saç ekimi grubuna dahil edilebilir; zira neredeyse istisnasız bir şekilde her hastada çok yapay ve yanlış ekimler gerçekleştirilmiştir.


FUE Saç Ekim Tekniği ile Yapılan Yanlış Saç Ekimi ve Sebepleri

Kullanılan saç ekim tekniği, en iyi teknik olsa dahi, bu işlemin deneyimsiz bir uzman tarafından yapılması da yanlış saç ekimine sebep olabilir. Nitekim hatalı saç ekiminin göstergeleri adlı başlıkta belirttiğimiz durumların çoğu tecrübesiz saç ekim uzmanlarından kaynaklanmaktadır.

Plastik cerrahi uzmanı veya Dermatoloji uzmanı olsa dahi, saç ekimi herkes tarafından yapılabilecek bir ameliyat değildir. Bu iş, gerçek anlamda tecrübe beceri ve ileri görüşlülük ister. Ekim işlemini çok güzel yapan bir uzman, şayet alın çizgisini doğal bir şekilde gerçekleştiremiyorsa veya ön saç çizgisinin konumunu düzgün bir şekilde belirleyemiyorsa, yaptığı işin çok da bir önemi yoktur.

FUE tekniği ile yapılan saç ekimlerinde yapılan en büyük hatalardan bir tanesi de, donör bölgeden alınan greftlerin uygun ortamlarda ve belirli bir süre içinde muhafaza edilmemesidir. Bir seansta 7000 greft ekimi yapayım derken, greftleri uzun süre durdurmak, bu greftlerin bazılarının canlılığını yitirmesine, haliyle de tutmamasına sebep olmaktadır.

Bu nedenle önemli olan bir seferde çok sayıda greft ekimi yapmak değil, az sayıda greftten maksimum düzeyde faydalanmaktır.


Yanlış Saç Ekimi Nasıl Düzeltilir?

FUT tekniğinin mağdurlarının büyük bir bölümü, günümüzde kullanılan FUE tekniği ile hatalı saç ekimini düzettirmektedir. Birçok doktor, yanlış saç ekimi düzeltme operasyonu yapmaktadır. Hatalı saç ekimi düzeltme FUT mağdurları ile sınırlı değildir elbette.

Daha önce FUE tekniği ile saç ektirdiği halde saçları çıkmayanlar, çıktığı halde yeniden dökülenler, saçları dik çıkanlar, ekimi çok seyrek olanlar vb. Sonuçlarla karşılaşan hastalar da düzeltme işlemi yaptırabilmektedir. Yanlış saç ekimi nasıl düzeltilir sorununa madde madde cevap verelim:

1- Saç Ekiminden Sonra Kalan Yara İzlerini Düzeltme

Özellikle FUT tekniği ile yapılan saç ekimlerinde donör bölgede belirgin izler oluşabilmektedir. İstern donör bölgede olsun, isterse de ekim bölgesinde; bu tür kalıcı izlere FUE tekniği ile yeniden ekim yapılarak izler yok edilebilir.

2- Saç Ekiminden Sonra Dik Çıkan Yanlış Saç Ekimini Düzeltme

Kanalların eğim açısı düzgün bir şekilde ayarlanmadığında, ekilen saçlar çok dik çıkmaktadır. Bu durumda yapılabilecek üç şey vardır. Ya ekim bölgesindeki ekilen saç köklerinin yanına yeni saçlar ekilerek görünümün düzelmesi sağlanır, ya dik çıkan saçlar geri alınarak sıfırdan ekim yapılır ya da hastanın saçlarını uzun kullanarak bu olumsuzluğu ortadan kaldırması tavsiye edilir.

3- Çok Seyrek Yapılan Hatalı Saç Ekimini Düzeltme

Ekim bölgesinin sıklığı ile mevcut saçların sıklığı arasında belirgin bir fark varsa, bu ekim, yanlış ekim olarak kabul edilmektedir. Çok seyrek olan bir saç ekimine sıklaştırma ekimi yapılarak hata giderilebilir. Bu durumda yine enseden saç kökleri alınır ve seyrek olan bölgeye ekilir. Sıklaştırma ekimi hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

4- Belli Bir Sırada, Düz Bir Hat Şeklinde Yapılan Saç Ekimini Düzeltme

Saç ekimi yapılırken, ekilen saç köklerinin belli bir düzen gözetilerek ekilmesi, doğallığı bozar. Böyle yanlış bir ekim, herkes tarafından kolaylıkla anlaşılır ve hastayı rahatsız eder. Aynı sırada ekilen saç kökleri farklı metotlarla düzeltilebilir. Şayet mümkünse, ekilmiş saçların arasına rastgele saç ekimi yapılır. Yeni ekilen saçlar, bu sırayı bozacağı için daha doğal bir görünüm elde edilebilir.

Bunun mümkün olmadığı durumlarda bazı saç telleri geri çıkarılır ve yeniden ekilir. Saç ekimi düzeltme operasyonu yaptırmak istemeyenler, saçlarını uzatarak da bu kötü durumu minimum seviyeye indirebilir.

5- Çok Geride Duran Alın Çizgisini Öne Alma

Saç ekim uzmanları, daha sık bir ekim yapma imkanı bulmak adına alın çizgisini geride tutmak isterler. Ancak ölçü fazla kaçtığında, ön saç çizgisi çok geride olur ve hastaya hala kel görünümü verir. Bu durumdan memnun olmayan hastalar, ikinci bir saç ekimi ile bu hatayı düzeltebilir. Bu durumda, ense bölgenizden saç kökleri alınır ve ön saç çizgisi belirlendikten sonra kökler bu alana ekilir. Saç çizgisi düzeltme operasyonu sıkça yapılan bir operasyondur.

6- Çok Önde Olan Alın Çizgisini Düzeltme

Alın çizgisi, doğuştan çok önde olabileceği gibi yanlış bir saç ekimi neticesinde de çok öne getirilmiş olabilir. Bu durumun da düzeltilmesi mümkündür. Aşırı önde duran saç çizgisinin yok edilmesi için lazer epilasyon ve benzeri yöntemler işe yaramayabilir. Bu durumda FUE tkniği kullanılarak istenmeyen saç kökleri yerinden çıkarılabilir. İstendiği takdirde çıkarılan bu kökler seyrek alana da ekilebilir. Ancak ekiln bu saçlar, enseden alınan saçlarla aynı özelliğe sahip olmadığı için ileride tekrar dökülebilir.

7- Kıvırcık Yapılı Yanlış Saç Ekimini Nasıl Düzeltilir?

Burada bahsi geçen ‘’kıvırcık’’ kavramı ile doğuştan sahip olunan kıvırcık saçlar kastedilmiyor. Deneyimsiz bazı doktorlar, her bir kanalı farklı açıyla açtığı ve ekimi de bu şekilde yaptığı için her bir saç teli farklı yöne uzamaktadı. Bu da kıvırcık ve dağınık saçlara sebep olmaktadır. Böyle bir yanlış ekimi düzeltmek gerçekten çok zordur. Ya tüm saçlar çgeri alınıp ekim yeniden yapılmalıdır ya da yeterli seyreklik varsa, yeni saç kökleri ekilerek durum bir nebze düzeltilmelidir. Bu tür hastaların saçlarını uzatması daha mantıklıdır.

8- Ekilmiş Saç ile Eski Saçlar Arasında Kalan Boşluk

Saç dökülmesi yoğun şekilde devam ederken yapılan saç ekimi de yanlış saç ekimine sebep olur. Saç ekimi yapıldıktan sonra mevcut saçlarınız dökülmeye devam ederse, ekilen saçlar ve eski saçlar arasında kel alan oluşur. İkinci bir saç ekimi ameliyatı ile bu boşluklar doldurulabilir. Saç ekimi ne zaman yapılmalı adlı makalemizi inceleyebilirsiniz.

Yanlış Saç Ekimi Kurbanı Olmamak İçin Nelere Dikkat Edilmeli?

Sizler de hatalı saç ekimi kurbanı olmak istemiyorsanız, aşağıda saydığımız hususlara dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde sizler de ikinci bir düzeltme operasyonu geçirmek zorunda kalabilir veya saç ekiminden hayatınız boyunca pişmanlık duyabilirsiniz.

 - Saç ekimi öncesinde çok iyi bir araştırma yapın.

 - Ekim yaptıracağınız doktorun, daha önce saç ekimi yaptığı hastaları görün.

 - Saç ekimi yapmaya yetkili olmayan kişilere saç ekimi yaptırmayın. Yasal olarak kimlerin saç ekimi yapabildiğini öğrenmek için kimler saç ekimi yapabilir konulu makalemizi inceleyebilirsiniz.

 - Birisi FUT tekniğinden bahsederse oradan koşarak uzaklaşın.

 - Çok ucuz fiyatlara saç ekimi yapan merdiven altı saç ekim merkezlerinden uzak durun.


Ekilen Saçların Geri Alınması

Tamamen yanlış yapılmış bir saç ekiminde ekilen saçların geri alınması mümkündür. Zor bir işlem olsa da bu operasyonu gerçekleştiren doktorlar vardır. Gerekli olduğu durumlarda yanlış ekilen saçlar FUE tekniği ile geri alınarak tekrar ekilebilmektedir.

Yanlış Saç Ekimi Örnekleri

Sizler için derlediğimiz bu fotoğraflar, hatalı saç ekimlerini göstermektedir. Yanlış saç ekimi örneklerini inceleyerek konu hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Başarısız Saç Ekimleri

Aşağıdaki görselde, doğallıktan tamamen uzak olan yanlış bir saç ekimi görüyorsunuz. ekim olduğu ne kadar da belli.
yanlış saç ekimi nası düzeltilir
Başarısız Saç Ekimi
 FUT tekniği ile yapılan saç ekimlerinin neredeyse tamamında buna benzer izleri görmek mümkün. Ancak bu izler düzeltme işlemi ile giderilebiliyor.
hatalı saç ekimi nasıl düzeltilir
FUT Tekniği ile Greft Alma
 FUT tekniğinde saç kökleri tek tek alınmaz, enseden bir deri şeridi kesilerek alınırdı. Bu nedenle buna benzer izler oluşurdu.
başarısız saç ekimi örnekleri
Saç Ekiminden Oluşan Yara İzi
 Özellikle ön saç bölgesine tekli greftlerin ekilmesi, doğallığın elde edilmesinde çok önemlidir. İçinde birden fazla saç kökü bulunan greftlerin ön bölgelere ekilmesi başlı başına bir hatadır.
kötü saç ekimleri
Yanlış Saç Ekimi
 Yukarıdaki fotoğrafta yer alan sorun burada da mevcut.
hatalı saç ekimi düzelten yerler
Hatalı Saç Ekimi
 Saç ekiminde yapılan en büyük hatalardan bir tanesi, saç ekiminin vakitsiz yapılmasıdır. Daha önceki bir yazımızda saç ekimi için en uygun zamanı ele almıştık. Okunması tavsiye olunur.
yanlış saç ekimi ve sonrası
Saç Ekimi Hatası
 Çim adam ifadesi, ekilen saçları dik dik çıkanlar için kullanılmaktadır. Çok daha kötü örnekleri de olmakla beraber, aşağıdaki resimde de çim adam görüntüsü mevcut. Yanlış saç ekiminin en bariz örneklerinden birisi.
saç ektirmek mantıklı mı
Çim Adam Saç Ekimi
 Bu şekilde yapılan bir saç ekimi, yeterli sıklığı oluşturmayacağı gibi çok yapay bir görünüme de sebep olacaktır. Gördüğünüz gibi fidan diker gibi bir sıra düzeni içinde ekilmiş saçlar. Oysa doğal bir saç ekiminde her saç kökü diğer saç kökünün farklı bir hizasında olmalıdır.
yanlış saç ekimi düzeltme ameliyatı
Hatalı Saç Ekimi Düzeltme İhtiyacı
Sizler için yanlış saç ekimi nasıl düzeltilir sorusuna cevap vermeye çalıştık. Konu hakkında merak ettiğiniz diğer hususları bizimle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 1
Loading...
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: Yanlış Saç Ekimi Düzeltme Operasyonları
Yanlış Saç Ekimi Düzeltme Operasyonları
Başarısız saç ekimi fotoğrafları, hatalı saç ekimi düzeltme nasıl yapılır, yanlış saç ekimi operasyonu mümkün mü? FUT ile yapılan saç ekimini düzeltme ve daha fazlası...
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgnwHkLjp5Q0KJekPIhwIqltSUHLBgE_uAgeV3wlrDqgwc5Cuug9cT0L_HLzHOOHoX3ku1toMtj-qKHoiaPGTSuMHrYKdNuNjLB3aLUHrn9CJCty4bxZfguSdChEccg4lhyphenhyphen4hbDc29WsIw/s1600/basarisiz-sac-ekimi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgnwHkLjp5Q0KJekPIhwIqltSUHLBgE_uAgeV3wlrDqgwc5Cuug9cT0L_HLzHOOHoX3ku1toMtj-qKHoiaPGTSuMHrYKdNuNjLB3aLUHrn9CJCty4bxZfguSdChEccg4lhyphenhyphen4hbDc29WsIw/s72-c/basarisiz-sac-ekimi.jpg
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/yanlis-sac-ekimi-duzeltme-nasil.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/yanlis-sac-ekimi-duzeltme-nasil.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy