2. Seans Saç Ekimi Ne Zaman Yapılmalı?

2 sean saç ekimi ne zaman yapılır? 2 seans saç ekimi hangi durumlarda gereklidir? İkinci saç ekimi için kaç ay beklemek gerekir?


Saç ekimlerinin büyük bir bölümü tek seansta ve hayatta sadece bir defa yapılmaktadır. Fakat tek seansın yeterli olmadığı, 2. Bir seansın gerekli olduğu durumlar da bulunmaktadır. Bir hastaya 1 seans mı 2 seans mı saç ekimi yapılacağı genellikle kel alanın genişliğine göre karar verilir.

Kel alan, 1 seans ile doldurulamayacak kadar genişse, başarılı bir ekimin elde edilmesi için ikinci seans gereklidir. Bununla beraber, doğallığı korumak ve saç ekimi başarı oranını arttırmak için, bazı doktorlar, tek seansta yapılabilecek bir ekimi 2 seansa bölebilmektedir.

Bu durumda 1. Seansta alın çizgisi belirlenir ve bu bölgeden başlayarak geriye doğru sık bir ekim yapılır. İlk seansta donör bölge olan ense bölümü fazla seyreltilmez; zira ikinci saç ekimi için bu bölgeden tekrar alım yapılacaktır.

Tepe bölgesi, insanların görme alanının biraz dışında olduğu için, genellikle bu bölge 2. Saç ekimi ile kapatılır. Bazı durumlarda ikinci saç ekimi yapılır; fakat bu ekimler genellikle hatalı saç ekimini düzeltme maksatlıdır. Burada bahsi geçen konu, 2 seans halinde yapılan saç ekimi operasyonudur.

Saç Ekiminde 2. Seans Hangi Hastalara Yapılır?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi 2 seanslık saç ekimi kellik seviyesi ilerlemiş hastalara uygulanmaktadır. Bu tür hastaların ön bölgesinde neredeyse hiç saç kalmamıştır ve tepe bölgesinde de belli bir açıklık mevcuttur.

Birçok saç ekim doktoru, ortalama 4500 greftlik ekimleri 2 seans halinde yapmayı önermektedir. Bundaki en önemli gaye, yeterli sıklığı elde edebilmektir. 6000 greftten daha fazla grefti aynı gün tek seansta eken uzmanlar da vardır; fakat böyle bir saç ekiminde istenen sıklığı elde etmek pek mümkün değildir.

Bana 1 Seans mı Yoksa 2 Seans mı Gerekli?

Daha önce Saç Ekiminde Greft Hesaplama başlıklı bir yazı yayınlamıştık. Bu yazıda Norwood skalası diye basit bir greft hesaplama tablosunu vermiş, aynı zamanda bazı greft hesaplama programlarının linklerini paylaşmıştık.

Sizin için 2 seans saç ekiminin daha uygun olup olmadığını öğrenmek için ilgili yazımızı inceleyerek greft hesaplaması yapabilirsiniz. Kellik seviyeniz 5000 grefti geçiyorsa, sizin için en mantıklı olanı 2 seans saç ekimi yaptırmaktır.

Saç Ekiminde 2 Seans Ne Zaman Yapılır?

Bütün saç ekim uzmanları 1. Seans ile 2. Seans arasında en az 8 ay geçmesi gerektiği konusunda hemfikirdir. Bununla beraber, 12 aylık süre geçmeden ikinci seans saç ekimini yapmayı reddeden doktorlar da bulunmaktadır.

Bu durumda şunu söylemek yanlış olmayacaktır. 2. Seans saç ekimi için 1 yıl beklemek gerekir. Aksi taktirde bazı olumsuz durumlar yaşanabilir ve ikinci saç ekiminde istenen başarı yakalanmayabilir.

2. Seans Saç Ekimi İçin Neden Uzun Süre Beklenir?

Saç ekimi operasyonunda ekim için kullanılan saç kökleri ense bölgesinden alınmaktadır. 1. Seans saç ekiminde 2000-2500 saç kökü toplanmaktadır. Enseden çıkarılan bu saç köklerinin her birinin çıkarıldığı yerde küçük yaralar oluşur. Bu yaralar 2 hafta gibi bir sürede geçse de ensenin kendini toplaması uzun bir süre gerektirir.

İkinci seansı yapılabilmesi için ensenin tamamen iyileşmesi, toparlanması ve mevcut saçların ekim öncesindeki sağlığına tamamen kavuşması gerekir. Bu zorunluluk, ekim bölgesi için de geçerlidir. Ekim bölgesinin de tamamen iyileşmesi gerekir.

Zamanından önce yapılan bir ikinci seans, çeşitli travmalara neden olabilir. İlk seansta ekilen saçlar çıkmışsa dahi, bu saçların olumsuz etkilenmesi mümkündür. Bu nedenle gerekli süre dolmadan 2. Saç ekimini yapmak sağlıklı değildir.

2. Seansta Ense Bölgesi Dışındaki Bir Bölgeden Kıl Kökü Almak

Her saç ekimi, saç kökleri ile yapılmak zorunda değildir. Kimi durumlarda sakal kılları, koltuk altı kılları, göğüs kılları veya genital bölge kılları da nakil işlemlerinde kullanılabilmektedir. Saç ekiminde doğallığı yakalamanın ilk şartı, iyi bir alın çizgisi (ön saç çizgisi) oluşturmaktır.

İyi bir alın çizgisi ise ancak saç kökleri ile elde edilebilir. Hatta her saç kökü ile de alın çizgisine ekim yapılmaz. Ön hatlara ekim yapılırken, enseden alınan tekli greftler, yani içinde sadece bir saç kökü ve teli bulunan greftler kullanılır. İçinde birden fazla saç teli bulunan greftler kullanıldığında, alın çizgisinde kötü bir görünüm oluşur.

Sakal kılları ile vücudun diğer bölgelerindeki kıllar, çoğunlukla sadece tepe bölgesi saç ekimi için tercih edilir. Kimi zaman ise seyrek alanları sıklaştırma amaçlı aralara bu kökler kullanılarak ekim gerçekleştirilebilir.

Özetlemek gerekirse, 1. Seansta donör bölge olan ensede yeterli miktarda saç kökü kalmadıysa, tepe bölgesine yapılan 2. Saç ekiminde sakal kıllarının kullanılmasında herhangi bir sakınca yoktur. Ancak bu olsa bile, 2. Seans için yine uzun süre beklemek gerekir.

2 Seans Saç Ekiminin Dezavantajları veya Zararları Var mı?

İki seans saç ekiminin tek dezavantajı, hastanın kellikten tamamen kurtulmasının bir süreliğine ertelenmiş olmasıdır. Bunun dışında herhangi bir zararı veya dezavantajı bulunmamaktadır.

Hatta bazı saç ekim uzmanları, başarılı bir saç ekimi için  2 seansın bir zorunluluk olarak görülmesi gerektiğine inanır ve ekimlerini genellikle 2 seans halinde gerçekleştirir.

2 seansta yapılan bir saç ekiminin en büyük avantajı ise istenen sıklığın elde edilmesi ve ekilen saçların tutunma oranını arttırmasıdır. Bilindiği gibi enseden alınan greftler, ekim bölgesi hazır hale gelene kadar dışarıda (özel koşullarda) bekletilir.

Bu bekleme esnasında, koşullar özel olsa bile greftlerin yaklaşık %7-8’i canlılığını yitirmektedir. Tek seansta 6000 saç kökünün ekileceği düşünüldüğünde, enseden çıkarılan ilk greft ile son greft arasında uzun bir zaman olacaktır. Bu süre ne kadar artarsa da canlılığını yitiren greft sayısı da o oranda artacaktır. Bu da, saç ekiminde başarı oranını düşürecektir.

En Fazla Kaç Defa Saç Ekimi Yapılabilir?

Hastanın kendi genel sağlığı ve donör bölgenin verimliliği yerinde olduğu müddetçe, saç ekimi istendiği sayıda tekrarlanabilir. Çeşitli sebeplerle 3 defa saç ektiren hastalar bile bulunmaktadır.

Örneğin hasta, zamanında FUT saç ekimi yöntemi ile saç ektirmiş; ama bu ekim, ekimden başka her şeye benzemiş. Haliyle, hasta yıllar sonra yanlış saç ekimi düzeltme işlemi için bir doktora başvurmuş. Fakat hastanın kel alanı geniş olduğu için doktor düzeltme ekimini 2 seansta yapmış. Böylece bir hastaya 3 defa saç ekimi yapılmış.

Saç ekiminin tekrar sayısı donör bölgenin durumuna göre değişir. Örneğin donör bölge olan ense bölgesi zaten çok seyrekse, 1 ekimde bile artık burada greft kalmayacağı için 2. Saç ekimi yapılamayacak veya yapılsa dahi donör bölge, vücudun başka bir bölgesi olacaktır.

Bununla birlikte ense bölgesi çok sık olan bir hastaya, hele de saç telleri de kalınsa 2-3 defa saç ekimi yapılabilir.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: 2. Seans Saç Ekimi Ne Zaman Yapılmalı?
2. Seans Saç Ekimi Ne Zaman Yapılmalı?
2 sean saç ekimi ne zaman yapılır? 2 seans saç ekimi hangi durumlarda gereklidir? İkinci saç ekimi için kaç ay beklemek gerekir?
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/2-seans-sac-ekimi-ne-zaman-yapilmali.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/2-seans-sac-ekimi-ne-zaman-yapilmali.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy