Saç Ekimi Başarı Oranı Yüzde Kaç?

Saç ekimi başarı oranı nedir? Saç ekiminde yüzde yüz başarı sağlanır mı? Saç ekimi başarısız olur mu? en iyi saç ekim doktorları kimlerdir?

Günümüzde özellikle erkekler tarafından en çok başvurulan estetik operasyon saç ekimidir. Saç ekiminde başarı oranının yüksek olduğunu, bu estetik operasyonla gerçekten güzel ve doğal saçlara sahip olunabildiğini gören saçsız erkekler, saç ekimi ameliyatına gönül rahatlığı ile giriyor.

Bundan 15-20 sene önce yapılan saç ekimleri hayal kırıklığından başka bir şey değildi; zira o dönemde kullanılan teknoloji ve teknik cihazlar yetersizdi. İşe, ekim uzmanlarının tecrübesizliği de eklendi mi, yapılan saç ekim operasyonlarında başarı oranı çok düşük oluyordu.

Fakat artık işler eskisi gibi değil. Her şeyden önce, günümüzde kullanılan saç ekim teknolojisi çok ilerlemiş durumda. On binlerce saç ekimi gerçekleştiren uzmanlar da fazlasıyla deneyim kazandığı için saç ekiminde başarı oranları zirvelere oynuyor.

Ancak saç ekimi başarı oranı her vak'a için aynı değil; çünkü aynı teknoloji ve cihazları kullanmasına rağmen başarısız saç ekimleri yapan doktorlar da yok değil. Saç ekiminde başarı oranına geçmeden önce, hangi etkenlerin başarıda etkili olduğuna bakalım:

Saç Ekiminde Başarı Oranını Arttıran Etkenler

Saç ekimi operasyonu bilgi, deneyim ve öngörü isteyen bir işlemdir. Aynı zamanda en uygun teknolojiyi kullanmayı gerektirir. Saç ekimi başarı oranını yükselten veya düşüren etkenler şunlardır:

1- Saç Ekiminde Kullanılan Tekniğin Başarı Oranına Etkisi

Saç ekiminde başarıyı arttıran en önemli etkenlerden bir tanesi, ekim için kullanılan tekniktir. Daha önce saç ekim yöntem ve teknikleri konulu bir makale hazırlamış ve her teknik veya yöntemin avantaj ve dezavantajlarından bahsetmiştik. Burada da değinmek gerekirse şunları söylemek mümkündür.

Günümüzde kullanılan en iyi saç ekim tekniği FUE saç ekim tekniğidir. FUE tekniğinde saç kökleri, donör bölgeden tek tek alınıp ekim bölgesine tek tek ekildiği için çok başarılı sonuçlar elde etmek mümkündür. FUE ile yapılan saç ekimlerinin başarı oranı yüksektir.

Fakat, ekim tekniği olarak FUE değil de FUT tekniği seçilirse, aynı başarı oranından bahsetmek kesinlikle mümkün değildir; zira daha önceki birçok yazımızda da bahsettiğimiz gibi FUT tekniği pişmanlıktan başka bir şey değildir. Bu nedenle olur ya, bir doktor veya saç ekim merkezi, size FUT tekniğini uygulamaya çalışırsa, o yerden kesinlikle uzak durun.

2- Saç Ekimi Yapan Uzmanın Başarı Oranına Etkisi

FUT tekniği çok nadir de olsa bazı yerlerde uygulanmaktaysa da günümüzde faaliyet gösteren saç ekim merkezlerinin %99’u FUE tekniğini uygulamaktadır. Ancak tüm saç ekim merkezleri FUE tekniğini kullansa da, hepsinin başarı oranı aynı olmuyor.

İki farklı saç ekim doktorunun başarı oranı arasında dağlar kadar fark oluyor. Bazı doktorlar var ki her yönüyle fark oluşturuyor. Gerek kullandıkları bazı ince teknikler gerekse de el becerileri sayesinde çok başarılı sonuçlar elde edebiliyorlar.

Daha önce en başarılı saç ekimi doktorları hakkında ayrıntılı bir yazı paylaşmıştık. Bu yazının mutlaka incelenmesi ve bahsi geçen doktor ve saç ekim merkzlerinin değerlendirilmesi tavsiye edilir.

3- Saç Ekimi Yapan Hastanın Cinsiyetinin Başarı Oranına Etkisi

Cinsiyet meselesini birçok saç ekim merkezi detaylı olarak açıklamasa da, hastanın erkek veya bayan olması saç ekiminde başarı oranını yükseltmekte veya düşürbilmektedir. Erkeklerde saç ekimi başarısı ile kadınlarda saç ekimi başarısı aynı değildir. Başlıklarda dtayları verelim.

a) Erkeklerde Saç Ekimi Başarı Oranı

Saç ekiminde ekim için kullanılan saç kökleri ekseriyetle ense bölgesinden alınmaktadır. Ense bölgesindeki saçların kullanılmasındaki amaç, sadece estetik kaygılar değildir. Bilindiği gibi erkeklerde ön ve tepe bölgesindeki saçlar dökülür; fakat en kel erkekte bile ensedeki saçlar varlığına devam eder.

Çünkü ensedeki saçların özelliği diğer saçlardan farklıdır. Bu saçlar, herhangi bir hastalık veya rahatsızlık olmadığı sürece hayat boyu dökülmez; zira dökülmeme özelliğe sahiptir. İşte, bu nedenle, erkeklerde saç ekimi başarısı daha yüksektir; çünkü enseden alınıp ekilen saçlar ömür boyu kalıcıdır.

b) Kadınlarda Saç Ekimi Başarı Oranı

Erkeklerin ense bölümü ile diğer bölgelerdeki saçlar farklı özellikte olmasına rağmen, kadınlarda tüm saçlar aynı özelliklere sahiptir. Elbette ki kadınlarda genetik saç dökülmesi nadiren rastlanan bir olaydır. Ancak olası bir dökülme yaşandığında, ense bölgesi veya ön bölgeler fark etmeksizin yaşanır.

Bundan dolayıdır ki saç ektiren bir bayanın saçları sonradan yeniden dökülebilmektedir. Bu durum, kadınlarda saç ekimi başarı oranını düşürebilmektedir.

Saç Ekimi Başarı Oranı Yüzde Kaçtır?

Geldik, saç ekimi düşünenler için en önemli mevzuya. Birçok hasta saç ekiminde başarı yüzde yüz müdür sorusunun cevabını merak etmektedir. Elbette ki saç ekiminde % 100 başarı elde etmek kolay değildir. Ancak günümüzde yapılan saç ekimlerinin başarı oranı ortalaması %90-95 aralığında seyretmektedir.

Ekilen her saç kökünün tutunma ihtimali yoktur. Ekilen 100 saç kökünden ortalama 7-8 tanesi canlılığını yitirdiği için çıkmamaktadır. Ancak, tecrübeli ve öngörüsü yüksek bir doktor, bu durumu da göz önüne alıp fazladan greft ekimi yaptığı için istenen başarının elde edilmesi çok zor olmamaktadır.

Saç Ekimi Başarısız Olur mu?

Saç ekimi başarı oranı yüzde doksan, doksan beş aralığında dedik; fakat bu başarı oranı her ekim veya her ekim doktoru için geçerli değildir. Ne yazık ki saç ektirip büyük hayal kırıklığı yaşayan, saçları çıkmayan veya çıktığı halde sonra yeniden dökülen hastalar da mevcuttur.

Saç ekiminin başarısız olmasındaki en büyük etken, ekimi yapan uzmanın tecrübesizliği ve –yanlış anlaşılmasın- beceriksizliğidir. Vet, saç ekimi, gerçekten el ve göz becerisi isteyen bir işlemdir. Her doktor veya ekim uzmanı için uygun olmayabilir. Bunu, yıllardır saç ekimi yapmasına rağmen, ekimlerinin çoğu başarısız olan saç ekim merkezlerine dayanarak söylüyoruz.

Saç ekiminde sadece tecrübe önemli olsaydı, 10-15 yıldır saç ekimi yapan doktorların şu anda mükemmel sonuçlar elde etmesi gerekirdi. Ancak şikayet sayfalarında karşılaştığımız konular, başarısız saç ekimi geçirmiş hastalarla ilgili olunca, tecrübenin de bir yere kadar olduğunu ve becerinin çok önemli olduğunu anlayabiliyoruz.

Saç Ekiminde Başarılı Sonuçlar

Öncelikle belirtelim ki sacekimidestek.com olarak biz bir saç ekim merkezi değiliz ve hiçbir saç ekim merkzi veya saç ekim doktoru ile de hiçbir bağımız ve alakamız yok. Ancak, başarılı olan bir saç ekim merkezini veya doktoru övmekten, hak ettiği değeri vermekten çekinmeyiz.

Bu doğrultuda, başarılı saç ekimi sonuçları ile genel kabul gören bazı saç ekim doktorlarının sonuçlarını sizler için derledik. Saç ekimi sonuçları adlı yazımızda, Dr. Koray Erdoğan ve Dr. Hakan Doğanay’ın saç ekimi sonuçlarını öncesi sonrası fotoğrafları ile derledik.

Her ikisi de Türkiye'nin en başarılı saç ekimi doktorları listesinde bulunan bu uzmanlar, gerçek anlamda başarı oranı yüksek saç ekimleri elde edebiliyor. Gerek kullandıkları teknikler, gerek gösterdikleri özen gerekse de sahip oldukları beceri ve deneyim, onların en iyiler arasında omasını sağlıyor.

Saç Ekiminde Başarısız Sonuçlar

Türkiye’de ve dünya genelinde FUE ile yapılan saç ekimleri genellikle başarılı oluyor; fakat başarısız sonuçlar da yok değil.

Dilerseniz, daha önce paylaştığımız başarısız saç ekimleri ve yanlış saç ekimi düzeltme ameliyatları konulu yazımızı inceleyebilirsiniz. İlgili yazıda, başarısız saç ekimlerinin sebeplerini detaylıca anlatmıştık.

Başarılı Bir Saç Ekimi Nasıl Anlaşılır?

Saç ekiminde başarı oranından bahsediyoruz; fakat burada bahsi geçen ‘’başarı’’ ifadesi tam olarak nedir? Bir saç ekimi neye göre başarılı veya başarısız olur? Başarılı bir saç ekiminin özellikleri şunlardır:

 + Ekilen saçların en az %90’ının tutması, sağlıklı bir şekilde çıkması ve ömürr boyu dökülmemesi gerekir.

 + Ön saç çizgisi ne çok geride ne de fazla önde olmalıdır. Fazla geride olması kel görünüme sahip olurken, çok önde olması ileriki yaşlarda doğal görünüme engel olmaktadır.

 + Ekim bölgesi seyrek kalmamalı, yeterli sıklık elde edilmelidir. Mevcut saçlar ile ekim bölgesi arasında belirgin bir sıklık farkı olursa estetik açıdan hoş olmaz.

 + Donör bölge aşırı seyreltilmemeli ve hırpalanmamalıdır.

 + Ekim bölgesinde veya donör bölgede kalıcı izler oluşmamalıdır.

 + Ekilen saçlar doğal bir görünüme sahip olmalı, belli bir düzen ve sıra içinde ekilmiş saçlardan uzak durulmalıdır.

 + Ön saç çizgisi düz bir hat yerine girintili çıkıntılı bir yapıda olmalı ki doğal olsun ve saç ekimi yapıldığını herkes anlamasın.

 + Saç köklerinin ekim açısı iyi ayarlanmalı, kanallar dik açı ile açıldığında saçlar da dik dik çıkacak ve çim adam görüntüsüne sebep olacaktır. Çok yatık açı ile ekildiği zaman ise saça istenen şekli vermek pek mümkün olmayacaktır.

Başarılı Saç Ekimi Fiyatları Ne Kadar?

Elbette ki hem kaliteli hem de uygun fiyatlara saç ekimi yapan birçok yer var; ancak Türkiye’de isim yapmış ve kaliteli saç ekimleri ile bilinen başarılı doktorların saç ekimi ücretleri de yüksektir.

Örneğin Asmed saç ekim merkezinin kurucusu olan Dr. Koray Erdoğan ektiği her bir greft için 2,5 Euro, Dr. Haka Doğanay 1 Euro, Muttalip Keser 3,5 Euro talep etmektedir. Bu fiyatlar, Türkiye ortalamasına göre çok yüksek fiyatlardır.

Ancak yeterli bütçesi olanlar için söylüyoruz, saç ekimi konusunda beklentileriniz çok yüksekse, üçüne beşine bakmadan, en kaliteli yerde saç ektirmeniz sizin için daha sağlıklı olacaktır.

Başarısız Saç Ekimi Düzeltilebilir mi?

Saç ekimi ile ilgili en çok merak edilen konulardan bir tanesi de başarısız bir saç ekiminin dönüşünün olup olmadığıdır. Ola ki başarısız bir saç ekimi ile karşılaşırsanız, yapabileceğiniz bir şey var mı, başarısızı bir saç ekimi düzeltilir mi?

Evet, zaten saç ekim uzmanlarının verdiği bir hizmet de yanlış saç ekimlerini düzeltmektir. Özellikle FUT yöntemi ile yıllar önce saç ektiren hastalar, bu yanlış ve doğal olmayan ekimleri günümüzde FUE teknolojisi ile düzettirmektedir.

Ancak şunu da bilmelisiniz ki sonradan düzeltilen bir saç, ilk defa yapılan bir saç ekimine nazaran daha başarısız olacaktır. Özellikle yanlış ekilen saçların geri alınıp yeniden ekilmesi gerektiği durumlarda istenen başarıyı yakalamak biraz güçtür.

Başarısız saç ekimi düzeltme fiyatları da normal saç ekimi fiyatlarına göre biraz daha yüksek olabilmektedir.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: Saç Ekimi Başarı Oranı Yüzde Kaç?
Saç Ekimi Başarı Oranı Yüzde Kaç?
Saç ekimi başarı oranı nedir? Saç ekiminde yüzde yüz başarı sağlanır mı? Saç ekimi başarısız olur mu? en iyi saç ekim doktorları kimlerdir?
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/sac-ekimi-basari-orani.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/sac-ekimi-basari-orani.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy