Saç Ekimi Kimlere Neden Yapılmaz?

Saç ekimi kimlere yapılır, kimlere yapılmaz? Kalp, böbrek ve karaciğer yetmezliği olanlar saç ektirebilir mi? Saç ekimi kimlere yasaktır?

Henüz 20 yıllık bir geçmişi bile olmayan FUE saç ekimi, kellik sorunu yaşayan tüm hastalara kesin çözüm olabiliyor. FEU saç ekiminin genel anlamda bir yan etkisi veya zararı yok. Ancak isteyen herkes de saç ekimi yaptırma imkanına sahip değil. Bir kesim var ki bu kesimin saç ekimi yaptırmaması, sağlıkları için çok daha önemli.

Hazırladığımız bu makale de saç ekimi kimlere yapılmaz, kimler saç ektiremez sorusuna mantık çerçevesinde yanıt vermeye çalıştık. Kimlerin saç ekimi yaptıramayacağını söylemekle yetinmedik; saç ekimi yasak olan hastalara, saç ekiminin niçin yasak olduğunu da anlattık.

Dilerseniz, öncelikle saç ekimi kimlere yapılır sorusunu cevaplayalım, ardından da saç ekimi yapılmayan kişileri tek tek ele alalım.

Saç Ekimi Kimlere Yapılır? Kimler Saç Ektirebilir?

 + Genetik faktörlerden dolayı saçlarının bir bölümünü kaybedenler.
 + Doğuştan beri alnı çok geniş olanlar.
 + Saçları çok seyrek olanlar.
 + Daha önce FUT tekniği ile ekim yanlış ekim yaptırıp, düzeltmek isteyenler.
 + Saçkıran ve benzeri hastalıklardan dolayı saçlarını kaybedenler saç ekimi yaptırabilir.

Saç Ekimi Kimlere Yapılmaz? Kimler Saç Ektiremez?

Üst başlıkta belirttiğimiz kişiler saç ekimi yaptırabilir; ancak bu kişilerin saç ektirebilmesi için, aşağıda başlık başlık belirttiğimiz durum ve şartları taşımaması gerekir. Kimler saç ekimi yaptıramaz başlığı altında belirttiğimiz bazı kişilere saç ekimi hiçbir şekilde yapılmazken, bazılarına doktor onayı ve kontrolünde saç ekimi yapılması mümkündür. Bakalım saç ekimi kimlere yasakmış:

Kel Bölgesi Çok Geniş Olanlara Saç Ekimi Yapılmaz!

Saçlarının ön bölgeleri dökülenlere, tepe bölgesi dökülenlere veya herhangi bir alanda bölgesel saç dökülmesi olanlara saç ekimi yapılabilir; ancak kelliğin çok ilerlemiş olduğu ve donör bölgedeki saçların kel alanı kapatamayacağı hastalara saç ekimi yapılmaz.

Bilindiği gibi, saç ekimi hastanın kndi saçı ile yapılmaktadır. Dışarıdan saç alma durumu yoktur. Ekimde kullanılan saçlar ise enseden alınmaktadır. Eğer bir hastanın ön bölgedeki saçları ve tepe bölgesindeki saçlarının tamamı döküldüyse, ensede çok az miktarda saç kalmıştır. Ne kadar zorlanırsa zorlansın, enseden alınan saçlar kel alanı kapatmakta yeteriz kalacaktır.

Bu nedenle aşırı kel hastalara saç ekimi doktorlar tarafından önerilmez. Ola ki bir şekilde ekim yapılırsa dahi, bu ekim tek seferde değil de 2 seansta yapılır. Zira böyle bir alanı kapatmak için en az 8000 greft kullanmak gerekir ki 8000 greft hastanın ensesinde mevcut olsa bile bu kadar yüksek sayıda grefti bir günde ekmek mümkün değildir.

Kel alanı çok geniş olan hastalara protez saç önerilebilir. Daha önce ayrıntılı olarak ele aldığımız Protez Saç konulu makalemizi inceleyerek bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kemoterapi Tedavisi Gören Hastalara Saç Ekimi Yapılmaz!

Kemoterapi gören hastaların saçları, alınan ilaçların etkisi ile tamamen dökülmektedir. Elbette ki bu dökülme geçici bir dökülmedir. Kemoterapi bittikten ve ilaçlar etkisini yitirmeye başladıktan sonra dökülen saçlar yeniden çıkar.

Kemoterapi gören ve aynı zamanda kellik problemi de bulunan hastalara saç ekimi yapılırsa, ekilen saçlar da tamamen döküleceği ve ekim verimsiz olacağı için kemoterapi görenlere ekim işlemi uygulanmaz. Ancak terapi bittikten ve eski saçlar çıktıktan sonra, daha önce kemoterapi görmüş hastalara da saç ekimi yapılmasında herhangi bir sakınca yoktur.

Saç Dökülmesi Yoğun Şekilde Devam Edenlere Saç Ekimi Yapılmaz!

Yoğun saç dökülmesi yaşayanlara saç ekimi yapılmaması bir kaide değil tavsiyedir. Paragöz olmayan her saç ekim uzmanı da zaten hastasına bunu söyleyecektir. Peki, saç dökülmesi problemi devam eden hastalara saç ekimi neden önerilmez?

Bilindiği gibi ense bölgesinden kel alana nakledilen saçlar ömür boyu dökülmez; zira bu saçlar enseden alınır ve ensedeki saçların dökülmeme özelliği vardır. Halbuki kafanın ön bölgesinde bulunan saçlar ile tepe bölgesindeki saçların dökülmeme gibi bir özelliği yoktur.

Durum böyle iken, dökülme problemi yoğun olarak devam eden bir hastaya saç ekimi yapıldığında, esk saçlar dökülmeye devam edecek; fakat ekilmiş saçlar varlığını sürdürecektir. Bu durum, ekim alanı ile eski saçlar arasında boşluk oluşmasına sebep olacaktır. Bu durumda ya oluşan kötü görüntüye razı olacak veya 2. Defa saç ekimi yaptırmak zorunda kalacaksınız.

Dökülme problemi devam edenler, saç ekimini bir süre daha ertelemeli, dökülme durduktan veya tamamlandıktan sonra saç ektirmelidir.

Saçkıran Hastalığı Devam Edenlere Saç Ekimi Yapılmaz!

Saçkıran yüzünden bölgesel kellik yaşayan hastalara saç ekimi yapılmaktadır. Ancak bu hastalara saç ekimi yapılması için saçkıranın faal olmaması gerekir. Etkisi devam eden bir saçkıran ahatsızlığı, ekilen saçlara da zarar vereceği için, bir süre daha beklenmesi gerekmektedir.

Kalp Yetmezliği Olanlar Saç Ekimi Yaptıramaz!

Kalp yetmezliği, çağımızın en büyük sağlık sorunlarından bir tanesi. Kalp yetmezliği olan hastaların gündelik yaşamda çok daha dikkatli olması gerekir. Kalp yetmezliği olan hastalara saç ekimi yaptırmak büyük riskler doğurabilir.

Saç ekimi ameliyatı hastaya lokal anestezi uygulandıktan sonra yapılır. Lokal anestezi ve deri altına serum enjekte edilmesi işlemi, özellikle acı eşiği düşük olanlar için çok ağrılı bir işlemdir. Saç derisine batırılacak onlarca iğnenin acısını normal bir insan bile zor kaldırırken, kalp yetmezliği bulunan bir hasta için bu durum çok riskli olabilir.

Kalp yetmezliği bulunan hastalar, ille de saç ekimi yaptırmak istiyorsa, kendi doktorunun da onayını almak şartıyla saç ekim uzmanı ile görüşebilir. Şayet yapılan sağlık tetkiklerinde, saç ekimine engel olan bir durum yoksa ve hasta da ameliyata kendi rızası ile girdiğini beyan ediyorsa, saç ekimi yapılması mümkün de olabilir.

Karaciğer Yetmezliği Olanlara Saç Ekimi Yapılmaz!

Karaciğer yetmezliği de saç ekimine engel olabilecek durumlardan bir tanesidir. Normal şartlarda karaciğer yetmezliği bulunan hastalara saç ekimi yapılması tavsiye edilmez. Ancak karaciğer yetmezliğinin boyutu da dikkate alınmak ve doktorun onayının alınması şartı ile durum görüşülebilir.

Şayet sizde karaciğer yetmezliği varsa ve saç ektirmek istiyorum diyorsanız önce kendi doktorunuzla konuşup onun onayını almak zorundasınız. Doktorunuzun onayı yeterli değildir elbette. Ekim uzmanı da bu işe tamam derse, o zaman saç ekimi yaptırabilirsiniz. Ancak bu operasyonun risklerini de göze almak durumundasınız.

Böbrek Yetmezliği Olanlara Saç Ekimi Yapılmaz!

Börek yetmezliği de saç ekimi için öncesinden doktor onayı gerektiren bir rahatsızlıktır. Böyle bir operasyon istiyorsanız, durumunuzdan hem kendi doktorunuz hem de saç ekim doktorunuz muhakkak haberdar olmalıdır.

Ne yazık ki bazı saç ekim merkezleri, yapılması şart olan bazı sağlık tetkiklerini yapmayıp, sadece size sormakla geçiştirmektedir. Kendi sağlığınızın kıymetini kendiniz bilin ve mümkünse böyle bir operasyonu aklınızdan çıkarın. Ço istekliyseniz de doktorunuzun bu konudaki görüşünü ve onayı alın. Onay alamazsanız da doktorunuzun kararına saygı duyun.

Şeker Hastalarının Saç Ekimi Yaptırması Önerilmiyor!

Şeker hastalığı çok ileri seviyede değilse birçok saç ekim doktoru şeker hastalarına da saç ekimi yaptırıyor. Ancak ilerlemiş bir şeker hastalığında yine doktor onayının alınması şarttır. Saç ekimi öncesi hastaya bazı sağlık tetkikleri yapılmaktadır. Yapılan bu sağlık tetkiklerinde saç ekimine engel olan herhangi bir durum veya risk yoksa şeker hastaları o zaman saç ektirebilir.

7 Yaşından Küçük Çocuklara Saç Ekimi Yapılmaz!

18 yaşından küçük hastaların saç ekimi yaptırabilmesi için ebeveyn onayı şarttır. 6-7 yaşından küçük çocuklar için ise, ebeveyn onayı olsa dahi saç ekimi yapmazlar. Ancak bazı saç ekim doktorları 5-6 yaşındaki çocuklara da, gerekli sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra, saç ekimi yapıldığını ifade etmiştir.

Yüksek Tansiyon Hastalarına Saç Ekimi Yapılmaz

Yüksek tansiyon hastalarının tansiyonları o an normal seviyede olsa dahi, ameliyat sırasında tekrar yükselebilir. Tansiyonun aniden yükselmesi is beraberinde bazı riskleri getirir. Bu nedenle saç ekim doktorları, yüksek tansiyon hastalarına saç ekimi yapılmasını önermezler.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: Saç Ekimi Kimlere Neden Yapılmaz?
Saç Ekimi Kimlere Neden Yapılmaz?
Saç ekimi kimlere yapılır, kimlere yapılmaz? Kalp, böbrek ve karaciğer yetmezliği olanlar saç ektirebilir mi? Saç ekimi kimlere yasaktır?
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/sac-ekimi-kimlere-yapilmaz.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/sac-ekimi-kimlere-yapilmaz.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy