Saç Ekimi Sonrası Kaşıntı Sorunu ve Çözümü

Saç ekimi sonrası kaşıntı ne zaman geçer, saç ekimi sonrası donör bölgede veya ekim bölgesinde kaşıntı olur mu?

FUE tekniği ile yapılan saç ekiminin bilinen önemli bir zararı veya yan etkisi yoktur; bununla birlikte saç ekiminden sonra karşılaşabileceğiniz bazı ufak sorunlar olabilir. Ancak saç ekimi sonrası bu sorunlar, sizinle sınırlı değildir. Saç ektiren tüm hastalarda bu sorunlar farklı derecelerde baş gösterebilmektedir.

İşte, FUE saç ekimi sonrası iyileşme sürecinde yaşanan sıkıntılardan bir tanesi de saç ekimi sonrası kaşıntı problemidir. Gerek donör bölgede gerekse de ekim yapılan bölgede görülen kaşıntı sorunu, korkulacak bir durum değildir. Aksine, saç ekimi yaptıran her hastada görülen ve belli bir süre sonra da kendiliğinden geçen, saç ekim sonrası sürecin rutin bir aşamasıdır.

Bu makalemizde, saç ekiminden sonra ortaya çıkan kaşıntı sorunun nedenlerini, bu kaşıntının ne zaman başladığını, ne zaman geçtiğini ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlaşılır bir şekilde anlattık. Saç ekimi sonrası kaşıntı ve diğer sorunlarla ilgili her türlü sorunuzu yorum bölümünden bizlere sorabilirsiniz.

Saç Ekimi Sonrası  Kaşıntı Nedenleri?

Saç ekimi öncesinde, kafanız lokal anestezi ile uyuşturulduğu için pek farkına varmazsınız; ancak hem donör bölge hem de ekim bölgesi, deyim yerindeyse, harabeye dönmüştür; zira ileri seviyede olmayan bir dökülmede bile 3000 saç kökünün ekildiği düşünüldüğünde, donör bölgede 3000, ekim bölgesinde 3000 olmak üzere toplam 6000 delik açılmıştır.

Açılan bu delik veya kanalların vücut tarafından onarımı, iyileştirilmesi belli bir zaman alır. Bu zaman diliminde, öncelikle kanallarda kan pıhtıları oluşur ve sertleşir. Daha sonra deri üzerinde kabuklanmalar ve ardından da çatlaklar meydana gelir. İyice kuruyan ve çatlayan saç derisinde ise, normal olarak kaşıntılar meydana gelir.
saç ekimi sonrası kaşıntı nasıl ve ne zaman geçer
Saç Ekiminden Sonra Kaşınma

Saç ekimi sonrası oluşan kaşıntının bir diğer sebebi de ekilen saçların çıkmaya başlamasıdır. Saç ekiminden ortalama 2 ay sonra deri altında canlanmaya başlayan saç kökleri, deri yüzeyine doğru uzamaya başlar. Bunu yaparken de doğal olarak deriyi zorlar. İşte, saç ekiminden sonra kaşıntı oluşmasının bir sebebi de çıkan saçların deriyi zorlamasıdır.

Saç Ekimi Sonrası Donör Bölgede Kaşıntı

Saç ekiminde donör bölge, greftlerin, yani saç köklerinin alındığı bölgedir. Greftlerin alındığı bölge ise ense bölgesidir. Saç ekimi sonrası donör bölgede kaşınma meydana gelebilir. Donör bölgedeki kaşınmaların iki temel sebebi vardır. Birisi yaralardan kaynaklanan kabuklanma ve çatlaklar, diğeri ise deri altında kalmış kökleridir.

Donör bölgeden saç kökleri alınırken burada yoğun bir kanama gerçekleşir. Bu kanlar, ilk bir haftalık süreçte deri üzerinde kurumuş olur. Yaralar iyileşmeye yüz tuttuğu için kabuklanma oluşur. Kabuklanma nemsiz kalınca da çatlar. Böylece kaşıntı meydana gelir.

Kimi zaman ise ekim bölgesinden greft alınırken, düzgün alınamamış, dipten kopmuş saç kökleri olur. İşte deri altında kalan bu kökler, yeniden canlanıp çıkmaya başladığında kaşıntıya sebep olur.

Saç ekimi sonrası donör bölgedeki kaşıntıya müdahale etmenizde herhangi bir sakınca yoktur. Ense bölgesi kaşındığında, istediğiniz gibi kaşıyabilirsiniz.

Saç Ekimi Sonrası Ekim Bölgesinde Kaşıntı

Saç ektirdikten sonra ekim bölgesinde oluşan kaşıntı, dikkat edilmediği takdirde büyük zararlara yol açabilir. Kaşıntının en yoğun olduğu dönem ilk 2 haftadır. Bu dönemde saç kökleri tam anlamı ile saç derisine adapte olmamış, tutunmamıştır.

Kaşıntı anında ekim bölgesini yanlış bir yöntemle kaşımak, saç köklerinin kanallardan çıkmasına sebep olabilir. Bu nedenle çok dikkatli olmalısınız. İlk iki haftalık süreçte ekim bölgesini kaşımak kesinlikle yasaktır.

Ancak, kaşıntı dayanılamaz hale geldiğinde, kaşıntının olduğu bölgeye sadece parmak ucunuzla hafif dokunun, tampon yapar gibi hafif bastırın. Parmağınızı sağa-sola veya ileriy-geriye hareket ettirmeyin. Hareket ettirseniz dahi, hareket ileri-geri giden sizin parmağınız olmasın, saç derisi olsun.

Saç Ekimi Sonrası Kaşıntı Nasıl Geçer?

Saç ekimi sonrası kaşıntı çok rahatsız edici olmadığı müddetçe, doktorunuz herhangi bir müdahalede bulunmanızı önermez. Kaşıntıyı engellemek veya mevcut kaşıntıyı durdurmak tamamen sizin elinizde olmayabilir; ancak aşağıdaki hususlara dikkat ederseniz, bir nebze de olsa kaşıntının şiddetini azaltmayı başarabilirsiniz.

>> Doktorunuzun ekimden sonra tavsiye ettiği ilaçları düzenli olarak kullanın.
>> İlk yıkamadan sonra saçlarınızı her gün yıkayın.
>> Yıkama işlemlerinden önce, yumuşatıcı losyonu (Bepanthol) saç derisine mutlaka uygulayın ve 30-45 dk bekleyin.
>> Güneş ışınlarına maruz kalmayın.
>> Kirli ve aşırı tozlu ortamlardan uzak durun.

Tüm bunları uyguladığınız takdirde saç ekimi sonrası kaşınma geçmiyorsa ve sizi çok rahatsız ediyorsa saç ekim uzmanınıza danışın. Onun önereceği kremi saç derinize uygulayın veya şayet dahili olarak kullanılması gereken bir ilaç verdiyse onu kullanın. Saç ekim uzmanınıza ulaşamazsanız, size en yakın bir cildiye uzmanına da görünebilirsiniz.

Saç Ekimi Sonrası Kaşıntı Ne Zaman Geçer?

Saç ekimi sonrası normal kaşıntı, istisna bir durum olmadığı sürece 15 günün sonunda geçmiş olur. Ancak kaşıntının tamamen geçeceği, artık kafanızın hiç kaşınmayacağı düşünülmesin. İleriki zamanlarda da ufak çaplı kaşıntılar olacaktır; ancak bu kaşıntılar, ilk 2 haftalık süreçte olduğu gibi rahatsız edici olmayacaktır.

Saç Ekimi 1 – 2 veya 3 Ay Sonra Kaşıntı

Yukarıda, saç ekimi sonrası kaşıntının ilk 2 haftada yaşandığını ve yine bu süreç içinde geçtiğini söyledik. Ancak, bu kaşıntılar saç ekimi yapıldıktan 1 ay sonra, 2 ay sonra veya 3 ay sonra da görülebilmektedir. Saç ekimi 1 ay sonra kaşıntı varsa, bunun sebebi büyük ihtimalle, derideki çatlakların tamamen iyileşmemiş olmasıdır.

Saç ekimi 2 ay sonra kaşıntı varsa, artık ekilen saçlar çıkmaya başlamış demektir; çünkü saçlar çıkarken de kaşıntıya sebep olabilmektedir. Saç ekimi 3 ay sonra kaşıntı gerçekleşebilir; ancak bu kaşıntılar, artık son kaşıntılardır. Zira 3. ayın sonunda ekilen saçların neredeyse tamamı çıkmış olacaktır.

FUE Saç Ekimi Sonrası Kaşıntı Normal mi?

FUE saç ekimi sonrası kaşıntı, çok ileri derece olmadığı müddetçe tamamen normal ve doğal bir olaydır. Bu kaşıntı ile ilgili bilmeniz gereken en önemli ve belki de tk önemli şey, kaşınsa bile ekim bölgesini tırnaklarınızla veya herhangi bir nesne ile kaşımamanız gerektiğidir.

Zaten tırnağınızı kaşıntı olan yere attığınız an, tırnağınıza saç kökünün geldiğini göreceksiniz. Henüz yerine oturmamış saç köklerinin kanallardan çıkması son derece basittir. Tekrar uyarıyoruz: ok dökülme gerçekleşmeden önce ekim bölgesini yanlış şekilde kaşımayın. İlle de kaşıyacaksanız da yukarıda anlattığımız şekilde kaşıyın.

>> Saç Ekimi Sonrası Bakım Nasıl Olmalı? <<

Saç Ektirdikten Sonra Yaşadığınız Problemleri Bizimle Paylaşabilirsiniz

Değerli ziyaretçilerimiz, siz en doğru ve en faydalı bilgiye ulaştırmak için var gücümüzle çalışıyor, soruyor ve araştırıyoruz. Ancak, kimi zaman, hazırladığımız sayfalar dolusu makaleler bile aradığınız bilgiye ulaşmanızda yetersiz kalabiliyor.

Bu sitenin adı saç ekimi destek. Her şeyden önce size destek sağlamak, sorularınızı cevaplamak için varız. Saç ekimi öncesi veya saç ekimi sonrası ile ilgili merak ettiğiniz her soruyu bizlere sorabilirsiniz. Şimdiden hepinize sağlıklı ve gür saçlar diliyoruz.

YORUMLAR

BLOGGER: 2
Loading...
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: Saç Ekimi Sonrası Kaşıntı Sorunu ve Çözümü
Saç Ekimi Sonrası Kaşıntı Sorunu ve Çözümü
Saç ekimi sonrası kaşıntı ne zaman geçer, saç ekimi sonrası donör bölgede veya ekim bölgesinde kaşıntı olur mu?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi7y9GuUyUqO6L3LM6DqAbmszVMtzn89f0ikDpAHuATFWiauurvbQQ0lHVg-AAkpr60j35wc73m8pqmarhOnKZlEkczJJLAggm7U8aVJxErjkkcoZD4VJKeUD7_YUSPD8eGAmJgxnIil6E/s1600/sac-ekimi-sonrasi-kasinti.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi7y9GuUyUqO6L3LM6DqAbmszVMtzn89f0ikDpAHuATFWiauurvbQQ0lHVg-AAkpr60j35wc73m8pqmarhOnKZlEkczJJLAggm7U8aVJxErjkkcoZD4VJKeUD7_YUSPD8eGAmJgxnIil6E/s72-c/sac-ekimi-sonrasi-kasinti.jpg
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/sac-ekimi-sonrasi-kasinti-cozumu.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/sac-ekimi-sonrasi-kasinti-cozumu.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy