Beyaz Saça Saç Ekimi Yapılır mı?

Beyaz saç ekilir mi? Beyazlamış saça saç ekimi yapılır mı? Saçlarım beyazladı, saç ektirebilir miyim diyenler bu yazımızı incelemeli.


Bazı hastalar sadece saç dökülmesi ile boğuşurken, bazıları bunun yanında saç beyazlaması ile de karşı karşıya kalmaktadır. Özellikle yaşın ilerlemesi ile beyazlamaya başlayan saçlar, kimi zaman erken yaşlarda da ortaya çıkabilmektedir.

Halk arasında beyazlayan saçlar dökülmez gibi bir inanış olsa da, ne yazık ki beyazlamış saçlar da dökülmektedir ve bu durum tecrübe ile sabittir. Bu makalemizde, saçları beyazlayanlar saç ektirebilir mi, beyaz saç ekilir mi, beyaz saça ekim yapılırken nelere dikkat edilmeli gibi önemli soruları ynıtlamaya çalıştık.


Beyaz Saçlar Ekilir mi?

Hem kellik hem de saç beyazlaması sorunu yaşıyorsanız üzülmeyin, beyaz saçlara saç ekimi yapmak gayet normal. Hatta bazı küçük ayrıntılar dışında, beyaz saç ekiminin siyah saç ekiminden hiçbir farkı yok.
 
saçlarım beyaz saç ektirebilir miyim
Beyaz Saç Ekimi
Beyazlamış saçlara saç ekimi yapıldığında da herhangi bir olumsuzluk meydana gelmiyor. Siyah saçlar nasıl ekilebiliyorsa, beyaz saç da o şekilde ekilebiliyor ve saçlar çıkıp uzuyor.


Ensedeki Saçlar Beyaz Öndeki Saçlar Siyahsa Saç Ekimi Yapılır mı?

Kimi erkeklerde ensedeki saçlar daha hızlı beyazlayabilmektedir. Ensedeki saçlar beyaz iken ön bölgelerdeki saçların siyah olması herhangi bir olumsuz durum teşkil etmiyor. Bu tür hastalara da gayet saç ekimi yapılabiliyor.

Ancak ense bölgesi ile ön bölge arasında renk farkı varsa ve bu fark belirginse bazı hususlara dikkat edilmesi daha iyi olabilir. Bilindiği gibi donör bölge dediğimiz ense bölgesinden saç kökleri alınarak ekim bölgesine ekilmektedir.

Saç ekim uzmanı, ensedeki istediği saç köklerini alma imkanına sahiptir. Şayet ensedeki saçların tamamı beyaz değilse, sadece siyah kökler toplanarak ekim bölgesine ekilebilir. Bu durumda, ön bölgelerde bir renk farkı oluşmaz. Ancak ön bölgelerde de beyaz saçlar varsa, bazı beyaz saçların da enseden alınıp ekilmesi daha doğal bir görüntü sağlayacaktır.


Beyaz Saça Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Saç ekimi ameliyatı aşamaları bakımından siyah saç ekimi ile beyaz saç ekimi arasında hiçbir fark yoktur. Ancak beyaz saça saç ekimi yapmak daha fazla dikkat istediği için daha zor olmaktadır.

Beyaz saça saç ekiminin zor olmasının nedeni, beyaz saçların renkten dolayı daha az fark edilmesidir. Ancak saç ekim uzmanları bu soruna da basit bir çözüm bulmuştur.

Saç ekimi öncesinde geçici bir saç boyası kullanılarak saçlar siyaha boyanmaktadır. Böylece beyaz saçlar da artık siyahlaştığı için daha belirgin hale gelmektedir. Belirgin hale gelen saç köklerini toplamak da daha kolay olmaktadır.

Beyazlamış saçlara saç ekimi farklı olmadığı için, daha önce paylaştığımız saç ekimi nasıl yapılır adlı yazımızı okuyarak ayrıntılı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Beyazlamış Saça Ekim Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli? 

Beyaz saçlara saç ekimi yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus, beyaz saçlar ile siyah saçları ekim bölgesine dengeli bir şekilde yaymaktır. Şayet sadece siyah saçlar alınarak ekim bölgesine ekilirse, mevcut saçlar beyaz ve kır, ekilen saçlar ise siyah olacağı için kötü bir görünüm oluşur.

Aynı şekilde kırlaşmış, yani tamamen beyazlamamış ekim bölgesine sadece beyaz saçlar ekilirse yine arada bir renk farkı oluşacak ve bu durum doğallığı bozacaktır. Bu yüzden saç ekimi doktoru, çok iyi bir planlama yapmalı, ekim bölgesine ne miktarda siyah, ne miktarda beyaz saç ekeceğine iyi karar vermelidir.

Ekim işlemi esnasında ise, rastgele bir ekim yerine, atıyorum, bir siyah, bir beyaz olacak şekilde karışık olarak ekim yapılmalıdır.


Ekilen Beyaz Saçlar Yine Beyaz mı Çıkar?

Ekilen saçlar hangi donör bölgeden ve ne şekilde alınırsa alınsın, kendi bölgesindeki özelliklerini koruyarak gelir. Örneğin beyazken alınıp ekilen bir saç kökü yine beyaz olarak; siyahken alınıp ekilen bir saç kökü ise yine siyah olarak çıkacaktır. Ancak siyah saçlar, yapısı gereği bir süre sonra beyazlayabilmektedir.

Ekilen Siyah Saçlar Beyazlar mı?

Ekişen saçların sonradan beyazlayacağı diye bir kaide yoktur. Ancak özellikle yaşın da etkisi ile her saç teli zamanla beyazlamaktadır. Bu nedenle siyah iken ense bölgesinden alınan bir saç, ekim bölgesine ekildikten sonra ve bir müddet geçtikten sonra beyazlayabilir.

Kısaca özetlemek gerekirse, ensenizdeki veya kafanızdaki herhangi bir bölgedeki saçlar ne zaman beyazlıyorsa, ekilen bölgede de o zamanda beyezlayacaktır. Saç ekimi, beyazlamayı hızlandırmadığı gibi geciktirmemektedir de...

Saç Ekiminden Sonra Saçları Boyamak Mümkün mü?

Saç beyazlamasından hoşlanmıyorsanız ve zaen günlük yaşantınızda saçlarınızı boyuyorsanız, saç ekiminden sonra da saçlarınızı boyamaya devam edebilirsiniz. Belirli bir süre beklemek şartıyla, saç boyamak ekilen saçlara zarar vermez. Şayet saç boyanın herhangi bir zararı varsa dahi, bu zarar ekilen saçlara özel değildir.

Saç ekiminden sonra saçları boyamak için en az 3 ay beklemek gerekir. Ekim olmayan saçlarınızı bu süreden önce boyamanızda da zarar yoktur; fakat boya şayet ekim bölgesine de uygulanacaksa, belirtilen sürenin dolmasını beklemek gerekir. Aksi takdirde saç boyası ekim bölgesine zarar verebilir.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: Beyaz Saça Saç Ekimi Yapılır mı?
Beyaz Saça Saç Ekimi Yapılır mı?
Beyaz saç ekilir mi? Beyazlamış saça saç ekimi yapılır mı? Saçlarım beyazladı, saç ektirebilir miyim diyenler bu yazımızı incelemeli.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhsDadc2xQuyQIWcPaklF3NlQE-dX_eKOOFh8XqedbbynXOmTaQoa8HeDBi2fdkf_SbqlyjORdMEXjMmQMslRTRE78yV4MzdjEFyldcfInyVo0kgYxlpLyRFFXbhohXt5-PQO_bY7vxhFc/s1600/beyaz-saca-sac-ekimi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhsDadc2xQuyQIWcPaklF3NlQE-dX_eKOOFh8XqedbbynXOmTaQoa8HeDBi2fdkf_SbqlyjORdMEXjMmQMslRTRE78yV4MzdjEFyldcfInyVo0kgYxlpLyRFFXbhohXt5-PQO_bY7vxhFc/s72-c/beyaz-saca-sac-ekimi.jpg
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/beyaz-saca-sac-ekimi-yapilir-mi.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/beyaz-saca-sac-ekimi-yapilir-mi.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy