Saç Ekimi Sonrası Sivilce Sorunu

Saç ekimi sonrası sivilcelenme sorunu ne zaman ortaya çıkar, saç ekimi sonrası sivilceler nasıl geçer? Kafada çıkan sivilceleri patlatmak zararlı mıdır?

Saç ektirdikten sonra karşılaşacağınız sorunlardan bir tanesi de saç ekimi sonrası sivilce sorunudur. Ekim sonrası sürecin beklenen bir sorunu olmakla birlikte, vak’anın ilerlemesi  halinde bazı önlemler almak gerekebilir.


Sizler için hazırladığımız bu makalede, saç ekimi sonrası kafada sivilce çıkması, ensede sivilcelenme ve saç ekimi sonrası sivilce patlatmak hakkında ayrıntılı bilgiler verdik. Lütfen daha sağlıklı bir süreç geçirmek adına yazımızın tamamını dikkatle okuyun.

Saç Ekimi Sonrası Sivilce Neden Çıkar?

Öncelikle; saç ekimi sonrası sivilcelenmenin saç ektiren tüm hastaların ortak bir sorunu olduğunu söylemeliyiz. Ekimden bir süre sonra saç derinizde irili ufaklı sivilceler çıkmaya başladıysa telaşa kapılmayın. Bu sivilcelerin çıkmasının bir sebebi var.


Bildiğiniz gibi saç ekimi ameliyatının iki temel aşaması vardır. Birincisi donör bölgeden saç kökü alımı, ikincisi ise alınan saç köklerinin ekimidir. Saç kökleri enseden, yani donör bölgeden mikromotor ile alınmaktadır. Mikromotor adı verilen cihazın ucu saç köküne batırılır, daha sonra bu uç otomatik olarak sağa sola dönerek saç kökünü gevşetir.

Saç kökü gevşedikten sonra da cımbız gibi bir alıtle yerinden çıkarılır. Ancak mikromotor bazen görevini tam olarak yapamaz ve saç telinin kökten kopmasına sebep olur. Yani saçın asıl kökü deri altında kalır.
saç ekimi sonrası sivilce çıkması ve çözümü
Saç Ekimi Sonrası Sivilce

Burada oluşan delik kapanır. Ancak altta kalan kök hala canlıdır ve bir süre sonra tekrar çıkar. İşte bu çıkma esnasında üstündeki yarayı geçmesi gerekir. Deriyi zorladıkça da o alanda çok küçük iltihaplanmalar oluşur. İşte, bu iltihaplanma, karşımıza sivilce olarak çıkar.

Ekim bölgesinde de sivilceler çıkmaktadır. Buradaki problem de farklı değildir. Bilindiği gibi ekilen saçlar bir müddet sonra şok dökülme ile dökülmektedir. Dökülen, sadece saç telleridir. Kökler ise deri altında canlılığını korumaktadır.

Ekim bölgesinde deri altında canlanıp çıkmaya başlayan saçlar, deriyi delerken küçük bir iltihaplanmaya sebep olabilmektedir.

Saç Ekimi Sonrası Sivilceler Ne Zaman Çıkar?

Ekimden hemen sonraki günlerde sivilcelenme görülmez. Ancak yaklaşık 1 hafta sonra ense bölgesinde, 2-3 ay sonrasında ise ekim bölgesinde sivilceler çıkmaya başlar. Saç ekiminden sonra sivilce sorununun en çok görüldüğü ay ise 3. aydır.


Ensede, şok dökülme gerçekleşmediği için deri altında kalan kökler hızlı bir şekilde çıkar. Sivilcelenmenin ensede hızlı gerçekleşmesi bundandır. Oysa ekim bölgesinde, şok dökülmenin gerçekleşmesi ve ekilen saç köklerinin çıkmaya başlaması gerekir ki sivilceler oluşsun. Bu da ekim sonrası 2 veya 3. aya tekabül eder.

Saç Ekimi Sonrası Kafada Sivilce Çıkması

Henüz saç ektirmemiş birisi bu konu başlığı ile karşılaştığında, saç ekimi sonrası yüzde sivilce çıktığını zannedebilir; oysa ekimden sonraki sivilceler yüzde değil, kafada çıkmaktadır. İlk etapta sadece donör bölgede görülen sivilcelenme sorunu, daha sonra ekim bölgesinde de görülmektedir.

Saç Ekimi Sonrası Ensede Sivilce

Ensede neden sivilce çıktığını üst başlıklarda anlattık. Bu bölgede sivilceler çıksa da, bunlar sizi çok rahatsız etmez. Ayrıca kaşıntılı bile olsa, onları kaşıdığınızda herhangi olumsuz bir durum oluşmaz. Çünkü bu bölgede kaybedilme riski olan saçlar mevcut değildir.

Saç Ekimi Sonrası Sivilce Patlatmak

Saç ekimnden sonra yapılan en büyük yanlışlardan bir tanesi kafada çıkan sivilceleri patlatmaktır. Sivilce patlatmak, zaten başlı başına bir risk iken, ekim bölgesinde oluşan sivilceleri patlatmak, kazımak veya kaşımak kötü sonuçlara sebep olabilir.

Birçok hastada saç ekiminden sonra görülen sivilceler kaşıntılı olmaktadır. Kaşıntıya dayanamayan bazı hastalar, o bölgeyi kaşıdığında, bazı saç köklerinin yerinden çıktığını görmektedir. Çıkan her saç kökü bir kayıptır. Bu nedenle kafanızda çıkan sivilceleri asla kaşımayın, patlatmayın veya kazımayın.

Tavsiye Yazı >>  Saç Ekiminden sonra yapılması önerilen bazı tedaviler bulunmaktadır. Bunların en önemlileri saç mezoterapisi ve PRP saç tedavisidir. Bu yazılarımızı incelemenizi öneririz.

Kaşıntı olan bölgeye parmağınızın ucu ile hafif dokunup yavaşça bastırarak kaşıntıyı gidermeye çalışın. Unutmayın ki bu sivilceler ve kaşıntı, saç ekimi sonrasının normal bir sürecidir. Siz müdahale etmeseniz bile zamanı geldiğinde sivilceler kendiliğinden geçecektir.

Saç Ekimi Sonrası Sivilcelenme Nasıl Geçer?

Saç ekiminden sonra kafada çıkan sivilceler çok rahatsız edici olmadığı müddetçe herhangi bir şey yapmanıza gerek yoktur. Saçların çıkma dönemi olan iki ve üçüncü aylarda yoğun olarak görülen sivilceler, saçlarınızın çıkmaya başladığının göstergesidir.

FUE saç ekiminden sonra görülen sivilce sorunu tamamen engellenemese de bu sorunu azaltmak için bazı hususlara dikkat etmeniz gerekebilir. Bunun için, doktorunuzun önerdiği aralıklarda saç yıkamalarınıza dikkat edin. Tozlu, kirli ortamlarda fazla bulunmayın. Aşırı yağlı yiyeceklerden ve kuruyemişlerden uzak durun.

İlginizi Çekebilir >> Saç Ektiren Ünlülerin Listesi

Sivilceleriniz sizi çok rahatsız ediyorsa ve anormal bir şekilde artıyorsa da saç ekim doktorunuzla muhakkak görüşün. Bu mümkün değilse, size en yakın bir cildiye uzmanına görünün ve sizin için önerdiği kremi veya ilacı düzenli olarak kullanın. Saç ekimi sonrası sivilcelerin geçmesi için yapabileceğiniz başka bir şey yoktur.

Saç Ekiminden Sonra Sivilceler Ne Zaman Geçer?

Yukarıda belirttiğimiz gibi hiçbir şey yapmasanız dahi, saç ekiminden sonra çıkan sivilceler bir süre sonra kendiliğinden geçecektir. Ensdeki sivilceler erken çıkar ve erken iyileşir. Ancak ekim bölgesindeki sivilcelenme geç başlar ve geç biter.

Saçların çıkmaya başlamasının, sivilce oluşumundaki en büyük etken olduğunu söylemiştik. Normal bir hastada ekilen saçlar 2. Ay çıkmaya başlar. 3. Ay ise saçların çoğu çıkmış olduğu için en yoğun sivilcelenme bu dönemde görülür. Bu nedenle 3 veya 4. Ayda sivilce sorunu da tamamen ortadan kalkmış olur. 4-6. Aylar arasında görülebilen sivilceler, bazı saç köklerinin daha çıkmadığını gösterir. Zaten saç ekiminin son halini bulması genellikle 6-7 ayı bulabilmektedir.

YORUMLAR

BLOGGER: 2
Loading...
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: Saç Ekimi Sonrası Sivilce Sorunu
Saç Ekimi Sonrası Sivilce Sorunu
Saç ekimi sonrası sivilcelenme sorunu ne zaman ortaya çıkar, saç ekimi sonrası sivilceler nasıl geçer? Kafada çıkan sivilceleri patlatmak zararlı mıdır?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi-EpKcLjoV6j7WdMT7tl6svQcWW5PMDxhOmc7dm5spcHlX3ksTyESHC8BAv_urpT5CFdC37g-kz3EH3lNXcyNao2Mcp6bGD-vd1FMFQZ-cmi7HqvXrbsoFHqsB3u1Z8YnyVMyqro6fK7k/s1600/sac-ekimi-sonrasi-sivilce.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi-EpKcLjoV6j7WdMT7tl6svQcWW5PMDxhOmc7dm5spcHlX3ksTyESHC8BAv_urpT5CFdC37g-kz3EH3lNXcyNao2Mcp6bGD-vd1FMFQZ-cmi7HqvXrbsoFHqsB3u1Z8YnyVMyqro6fK7k/s72-c/sac-ekimi-sonrasi-sivilce.jpg
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/sac-ekimi-sonrasi-sivilce-sorunu.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/sac-ekimi-sonrasi-sivilce-sorunu.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy