Saç Ekiminden Sonra Hangi Spor Ne Zaman Yapılır?

Saç ekiminden sonra spor yapılır mı, saç ekimi sonrası spor ne zaman yapılır, kaç gün sonra futbol ve benzeri sporlara başlayabilirsiniz?


Spor, yaşamınızın vazgeçilmez bir parçası olabilir; ancak bu sevdanıza saç ekimi sonrası, bir süreliğine ara vermek zorunda kalabilirsiniz. Saç ekiminden sonra spor yapmak, sporun faydalarını ortaya çıkarmak yerine, çeşitli zararlara yol açabilir.


Tarafımıza her gün birçok soru geliyor. Bu soruların başlıcaları saç ekiminden ne kadar sonra spor yapılır, saç ekiminden sonra ne zaman spor yapılabilir tarzında sorulardır. Bu makalemizde saç ektirdikten sonra ne zaman spor yapabileceğinizi anlatmakla kalmayacak, saç ekimi sonrası hangi sporları ne zaman yapabileceğinizi ayrı ayrı anlatmaya çalışacağız.

Ağırlık kaldırma, yürüyüş, koşu, futbol, basketbol, voleybol, bisiklet, yüzme gibi en çok tercih edilen sporları ayrı başlıklar halinde açıklamaya ve saç ekiminden sonra bu sporları ne zaman yapabileceğinizi anlatmaya çalışacağız.


Saç Ekimi Sonrası Spor Yapmak Zararlı mı?

Bildiğiniz gibi saç ekimi ameliyatında, enseden alınan saç kökleri, ekim bölgesinde açılan kanallara yerleştirilmektedir. Bu kanallara ekilen saç kökleri, öyle hemen tutunmaz, yerine adapte olmaz. Bu saç köklerinin yerlerine tamamen adapte olması için aradan belli bir sürenin geçmesi ve bazı şartların yerine gelmesi gerekir.

Saç ekiminden sonra spor yapmak; terlemenize, kalp atışlarınızın yükselmesine, kan basıncının artmasına sebep olabilir. Özellikle ilk 1-2 hafta var olacak bir terleme, saç köklerinin gevşemesine ve yerinden çıkmasına sebep olabilir. Ayrıca vücudunuz, ağır sporlar sonrasında harcadığı enerjiyi yeniden kazanmak için tüm faaliyetlerini bu yönde harcamaya çalışacaktır.


Oysa saç ekiminden sonra bir süre boyunca dinlenmeniz, ağır iş ve sporlardan uzak durmanız, vücudunuzun ekim bölgesi üzerinde yoğunlaşmasını, bu bölgeyi iyileştirmesini sağlayabilmektedir.

Sizler farkında olmasanız bile, saç ekimi ameliyatı ile vücudunuz epey yorulmuş, saçlarınız ve saç kökleriniz fazlasıyla yıpranmıştır. Öncelikle yorulan bu uzuvlara, dinlenerek güçlerini toplamaları için fırsat vermelisiniz.

Saç Ekimi Sonrası Spor Ne Zaman Yapılır?

Spor, çok geniş bir kavramdır. Yüzlerce spor türü olduğuna ve her biri birbirinden farklı özelliklere sahip olduğuna göre bu konuyu ayrı başlıklar halinde incelemek mantıklı olacaktır. Bu nedenle, her site gibi ‘’saç ekiminden sonra spor ne zaman yapılır’’ sorusu yerine, saç ekiminden sonra hangi spor ne zaman yapılabilir sorusunun cevabına odaklandık.

Saç Ekimi Sonrası Yürüyüş Ne Zaman Yapılır?

Yürümek, sağlık için en iyi aktivitelerden bir tanesidir. Normal şartlarda günde yarım saat yürüyüş yapan bir insanın, diğer insanlardan daha sağlıklı olduğu gözlemlenmiştir. Ancak saç ekiminden sonra yürüyüş yapmak için birkaç gün sabretmelisiniz.

Elbette ki saç ekim ameliyatından hemen sonra bile yürümenizde bir sakınca yoktur; ancak spor amaçlı yapılan uzun soluklu yürüyüş faaliyetleri, yeni ekilen saçlarınızın zarar görmesine neden olabilir. Saç ekim uzmanları, spor amaçlı yürüyüşlerin, saç ekiminden 1 hafta geçtikten yapılabileceğini ifade etmektedir.

Ancak özellikle ilk hafta yaptığınız yürüyüşler, kesinlikle hafif tempoda olmalı, sizi yormamalı ve kesinlikle terletmemeli. Bu spor esnasında terlediğinizi veya kalp atışlarınızın gereğinden fazla arttığını hissettiğiniz an, sporu kesmeli ve istirahat etmelisiniz.
 
saç ekiminden sonra ne zaman spor yapabilirim
Saç ekiminden sonra spor ne zaman yapılabilir?

Saç Ekimi Sonrası Koşu Ne Zaman Yapılabilir?

Saç ekiminden sonra koşu sporu için beklemeniz gereken süre minimum 1 aydır. Özellikle ilk 15 günlük süreçte sizi yoracak ve terletecek her türlü spor, egzersiz ve aktiviteden uzak olmalısınız.


Saç Ekiminden Sonra Futbol Ne Zaman Oynanır?

Futbol, saç ekiminin en çok ilgilendirdiği erkeklerin en çok tercih ettikleri spor dallarından bir tanesidir. Birçok erkek, her hafta halı saha maçı yapmayı alışkanlık haline getirmiştir. Saç ekimi sonrası hala saha maçı hobisinden uzak olan erkeklerin, sosyal hayatı da bir nebze etkilenmektedir.

Ancak ne yazık ki, saç ekimi sonrası futbol oynamak, halı saha maçı yapmak için uzun bir süre beklemeniz gerekir. Futbol, hem çok ağır ve yorucu hem de terleten bir spordur. Hele de işin içinde topa kafa atmak veya farkında olmadan topu kafaya yemek varken saç ekimi sonrası futbol oynamak zararlıdır.

Ekimden 2-3 hafta sonra şok dökülme ile saçlarınız dökülür. İlk saçların çıkması ise ameliyattan 2-3 ay sonra olur. Bu süreden önce, ekilen saçlarınız hassas dönemdedir. Bu nedenle uzmanlar, futbol oynamak için saç ekiminden sonra en az 3 ay beklenmesi gerektiğini ifade ederler.

Saç Ekimi Sonrası Yüzme Ne Zaman Yapılır?

Özellikle yaz aylarında saç ektirenler, bir süre boyunca, deniz, havuz ve plajdan uzak durmak zorunda kalabilirler. Saç ekiminden sonra denizde veya havuzda yüzmenin de çeşitli sakıncaları olabilmektedir. Özellikle suyunun temizliğinden emin olunmayan havuzlarda, saç derisinin enfeksiyon kapma tehlikesi bulunmaktadır.

Tabii ki beklemeniz gereken süreyi geçirdikten sonra ister denizde, ister havuzda, isterse de nehir veya gölde yüzün, bunun saçlarınıza hiçbir zararı olmayacaktır. Suyunun temiz olduğundan emin olduğunuz havuzlarda saç ekiminden 1 ay sonra yüzmenizde bir sakınca yoktur. Ancak bu yüzme tipi, spor amaçlı yapılan bir yüzme olmamalı. Ekimden 1 ay geçikten sonra serinleme amaçlı havuza girebilirsiniz.


Saç ektirdikten sonra denizde yüzmeniz için ise biraz daha beklemeniz gerekir. Deniz suyunun tuzlu olması, henüz tam anlamı ile iyileşmeyen saç derisinde çeşitli olumsuzluklara sebep olabilir. Saç ekiminin üzerinden 2 ay geçtikten sonra denizde de istediğiniz gibi yüzebilirsiniz.

Saç Ekiminden Kaç Gün Sonra Basketbol veya Voleybol Oynayabilirim?

Basketbol da tıpkı futbol gibi sert ve yorucu bir spordur. Basketbol topunun ekim bölgesine çarpması sonucunda saç kökleri ciddi hasarlara uğrayabilir. Saç ekimi sonrası basketbol oynamak için en az 2 ay beklemelisiniz.

Bu bekleme süresi voleybol için de aynı şekilde geçerlidir. Voleybol oynamak için de 2 ay beklemelisiniz.

Saç Ekiminden Sonra Ağırlık Kaldırma

Özellikle ilk 15 gün boyunca hiçbir ağırlık kaldırmayın. Kaldıracağınız nesne, saç derisini hiç zorlamayacak hafiflikte olmalıdır. Şayet ağırlık kaldırmak zorunda olduğunuz işlerde çalışıyorsanız, işinize en az 1 ay ara vermeye çalışın.

Bahsettiğiniz ağırlık kaldırma işlemi, halter vb. spor aletleri ise, 2-3 ay beklemenizde yarar vardır. Bu süreçte saç köklerinin en hassas olduğu süre ilk 15 gündür.

Saç Ekimi Sonrası Vücut Geliştirme Sporu

Vücut geliştirme sporuna uzun bir ara vermenin bazı olumsuz taraflarını biliyoruz; ancak inanın ki beklemeniz gereken süreyi beklemeyip, saç ekiminden hemen sonra vücut geliştirme sporuna devam ederseniz göreceğiniz zarar daha büyük olacaktır.

Vücut geliştirme, ağırlık kaldırmak zorunda olduğunuz ve vücudun her bölgesini zorladığınız bir spor olduğu için saç ekiminden 2-3 ay sonra yapılabilecek bir spordur. 1. aydan sonra, 2. Aya kadar hafif vücut geliştirme sporu yapabilirsiniz. Ancak sizi zorlayacak egzersizler için 2-3 ay beklemeniz daha sağlıklı olacaktır.

Saç Ekiminden Sonra Bisiklete Binmek

Spor amaçlı yapılan uzun bisiklet maratonları, sizi hem yorup terleteceği hem de kafaya darbe alma tehlikesinden dolayı ilk 1 ay önerilmemektedir. Bisiklette hakimiyet her zaman sizde olmayabilir. İlk iki hafta içinde düşüp kafanıza darbe alırsanız, ekilen saçlarınızın bir bölümünü kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu nedenle saç ekiminden sonra bisiklet sürmek için 1 ay beklemeniz sizin için daha iyi olacaktır.


Saç Ekiminden Sonra Spor Hakkında Sorularınız

Saç ektirenler ne zaman spor yapmaya başlayabilir, spor yapmak için ne kadar beklenmeli sorusunun cevabını en açık ve anlaşılır şekilde yanıtlamaya çalıştık. Konu ile ilgili başka sorunuz varsa aşağıda bulunan yorum kutusu aracılığı ile bizlere ulaşabilir ve sorularınızı sorabilirsiniz.


YORUMLAR

BLOGGER
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: Saç Ekiminden Sonra Hangi Spor Ne Zaman Yapılır?
Saç Ekiminden Sonra Hangi Spor Ne Zaman Yapılır?
Saç ekiminden sonra spor yapılır mı, saç ekimi sonrası spor ne zaman yapılır, kaç gün sonra futbol ve benzeri sporlara başlayabilirsiniz?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjm5_v-3X4JL9OZnPkHf-OmvAoKxCLH9lLr4NW3UyYa824akquOSOhGztAMsm577twvK9C0p4q5w1tR9XmuHBDQ5GKbyFHCGl4uGVhv7fQ8egM_R7agdAeqFrfsYILghbq4ywUWdI1US8Y/s1600/sac-ekimi-sonrasi-spor.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjm5_v-3X4JL9OZnPkHf-OmvAoKxCLH9lLr4NW3UyYa824akquOSOhGztAMsm577twvK9C0p4q5w1tR9XmuHBDQ5GKbyFHCGl4uGVhv7fQ8egM_R7agdAeqFrfsYILghbq4ywUWdI1US8Y/s72-c/sac-ekimi-sonrasi-spor.jpg
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/sac-ekiminden-sonra-spor-ne-zaman.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/sac-ekiminden-sonra-spor-ne-zaman.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy