Alın Bölgesine Saç Ekimi Yapılması ve Fiyatları

Alına saç ekimi yapılır mı? Alın bölgesine saç ekimi fiyatları ne kadar? Sadece alnına saç ektirmek mümkün mü?

Saç ekimi yaptırmak için ille de saçlarınızın dökülmüş olması gerekmiyor. Doğuştan var olan bazı saç sorunlarını da saç ekimi ile gidermek mümkün. Doğuştan var olan saç problemlerinden bir tanesi de geniş alındır. Alnın çok geniş olması, bazı insanlarda rahatsızlığa sebep olabilir.

Ancak alın daraltma operasyonu ile bu rahatsızlık ortadan tamamen kaldırılabilir. Alın daraltma erkek veya kadınlara uygulanabilir. Bu konuda cinsiyet ayırımı yoktur. Alın bölgesine saç ekimi hakkında oluşturduğumuz bu içerikte, cevabını merak ettiğiniz her türlü soruyu yanıtlamaya çalıştık.


Alın Bölgesine Saç Ekimi Yapılır mı?

Saç ekim, saçsız olan her alana uygulanabilir. Hatta saç ekiminde kullanılan FUE saç ekim tekniği ile sadece saç ekimi değil; sakal, bıyık, kaş ve kirpik ekimleri de gerçekleştirilebiliyor.

Alın bölgesine saç ekimi iki farklı sebepten düşünülebilir. Alnı doğuştan geniş olan erkek veya kadınlar, alnı darltmak için saç ekimi yaptırabilirler. Aynı zamanda, erkek tipi saç dökülmesi ile alnı genişleyenler de saçsız alana saç ekimi yaptırarak bu alanı saçlı hale getirebilirler.

Erkeklerde Alın Daraltma

Erkeklerde alın daraltma ekimi, genellikle saç dökülmesinden kaynaklanmaktadır. Bilindiği gibi genetik tipli erkek saç dökülmelerinde, dökülme ilk önce alın bölgesinden başlar ve zamanla geriye doğru gider.

Alın bölgesinde saç dökülmesi bazı erkeklerde kısmi olarak yaşanır. Yani alın hafif genişler; fakat dökülme artık durduğu için kellik daha fazla oluşmaz. Doğuştan geniş alınlı olsun veya alın bölgesindeki saçlar sonradan dökülmüş olsun, her erkek alına saç ekimi yaptırabilir.

Kadınlarda Alın Daraltma

Bayanlarda alın daraltma operasyonu, daha çok doğuştan var olan alın genişliğinden dolayı yapılır. Nadiren erkek tipi dökülme ile alın genişlese de alın bölgesine saç ekimi yaptıran kadınların ekserisi, doğuştan var olan alın genişliğini daraltmak için bu operasyonu yaptırmaktadır.
 
geniş alına saç ekimi
Bayanlarda Alın Bölgesi Saç Ekimi
Daha dar bir alın isteyen her kadın, basit bir saç ekimi operasyonu ile alın genişliğini istediği ölçüde daraltabilir.


Alın Bölgesine Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Alna saç ekimi yapılırken de normal saç ekimi işlemleri uygulanır. Daha önce FUE saç ekimi nedir konulu yazıda ayrıntılı bilgiler vermiştik. Dilerseniz ilgili yazımızı inceleyerek daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

Alın Daraltma Ameliyatı ve Uygulanış Basamakları

 - Saç ekim uzmanı ile görüşülüp alına saç ekimi yapmanın uygun olup olmadığına karar verilir.

 - Alın bölgesine saç ekimi için herhangi bir engel yoksa ekim gününe karar verilir.

 - Ekim günü ilgili hastane veya saç ekim kliniğine gidilir.

 - Hastanın gerekli sağlık kontrolleri yapılır.

 - Hastanın, kendi iradesi ile alın daraltma ameliyatına girdiğine dair sözleşme imzalatılır.

 - Alın saç çizgisi (ön saç çizgisi) belirlenir ve kalemle çizilir.

 - Hastanın da talebi doğrultusunda traşlı saç ekimi veya traşsız saç ekimi yapılacağına karar verilir.

 - Şayet traşlı saç ekimi yapılacaksa, tüm saçlar makine ile kısaltılır.

 - Tıraşsız saç ekimi yapılacaksa da sadece ense bölümünde, saç köklerinin alınacağı bölge tıraş edilir.

 - Alın bölgesine ekilecek saç kökleri ense bölgesinden alınacağı için ense bölgesine lokal anestezi uygulanarak bu bölgenin uyuşması sağlanır. Böylece saç kökleri alınırken hasta herhangi bir ağrı veya acı hissetmez.

 - Alna saç ekimi için toplanan greftler ekim saatine kadar özel koşullarda muhafaza edilir.

 - Saç kökü toplama işlemi bittikten sonra, alın bölgesine lokal anestezi uygulanır. Lokal anestezi işlemi enjeksiyon iğneleri ile yapılabileceği gibi basınçlı anestezi cihazı ile iğnesiz olarak da yapılabilir. Basınçlı anestezi cihazı ile ağrısız saç ekimi hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

 - Alın bölgesinde uyuşma gerçekleştikten sonra, saç köklerinin ekileceği kanallar veya delikler oluşturulur. Farklı tekniklerle açılabilen kanallara yine farklı teknikler kullanılarak saç ekimi yapılabilir. Tüm bu teknikler hakkında daha fazla bilgi almak için saç ekimi yöntemleri ve teknikleri adlı yazımızı incelemenizi öneririz.

 - Kanal açma işlemi bitince de saç kökleri kanallara tek tek ekilir ve alın daraltma ameliyatı sonlandırılmış olur.

Alına Saç Ekimi Fiyatları

Alın bölgesine saç ekimi fiyatları alın genişliğine göre değişmektedir. Eki yapılması gereken alan ne kadar fazlaysa alna saç ekimi fiyatları da o oranda yüksek olacaktır. Dilerseniz daha önce hazırladığımız Greft Hesaplama adlı yazıyı inceleyerek size kaç greft (saç kökü) lazım olacağını hesaplayabilirsiniz.

Alın bölgesi saç ekimi az sayıda greftle yapılabildiği için maliyeti çok yüksek olmayacaktır. Tabii ki alın daraltma fiyatları biraz da seçeceğiniz saç ekim doktoruna göre değişebilmektedir. Şayet Türkiyenin en iyi saç ekim doktorlarına ekim yaptırırsanız, maliyet tahmin ettiğinizden daha yüksek olacaktır.

Çok geniş olmayan bir alnı daraltmak için 1000-1500 greft yeterli olmaktadır. Türkiye saç ekimi fiyatları greft başına ortalama 1,5-3 TL arasındadır. 1000 greftle yapılan bir alın bölgesi saç ekimi için ödemeniz gereken ücret 1500-3000 TL arasında değişecektir.

Ön Saç Çizgisi Nasıl Olmalı?

Alın bölgesi saç ekimi, bölgesel saç ekimlerinin en çok hassasiyet gerektiren ekimidir. Bir saç ekiminin doğal ve başarılı olup olmadığı ön saç çizgisi adını da verdiğimiz alın çizgisi ile belirlenir. İnsanlarla temasta göze çarpan ilk yer alın bölgesi olduğu için ön saç çizgisi belirlenirken ve bu bölgeye saç ekimi yapılırken çok dikkatli olunmalı ve aşağıdaki hususlara dikkat edilmelidir.

 + Alın çizgisi ne çok geride ne de çok önde olmalıdır. Saç ekim uzmanları genellikle saç ekiminde altın oran hesaplaması yaparak alın genişliğini ve alın çizgisini belirlemektedir.

 + Alın çizgisi düz bir hat yerine, zikzaklı bir çizgi belirlemeli ve ekimi ona göre yapmalıdır. Zikzaklı belirlenen bir ön saç çizgisi her zaman daha doğal görünmektedir.

 + Alın bölgesine ekilen greftler, kesinlikle tekli greftler olmalıdır. Greft, içinde bir veya birden fazla saç kökü bulunan dokudur. Alın bölgesine çoklu greftlerin ekilmesi doğallığı bozar. Çoklu greftler sadece gerilerde kullanılmalıdır.

 + Alna saç ekimi yapılırken saç kökleri belli bir düzende değil, rastgele ekilmelidir. Elma fidanı dikermiş gibi bellir bir sırada ekilen saç kökleri çok kötü bir görünüme sebep olur.

 + Alın bölgesine saç ekimi yapılırken kanallar doğru açı ile açılmalıdır. Ekilen saçların gereğinden fazla dik veya yatık ekilmesi, doğallığı bozacağı gibi saçları şekillendirmeyi de zorlaştıracaktır.

Alın Bölgesine Saç Ekimi Ne Zaman Yapılmalı?

Daha önce, saç ekimi için en uygun zaman konulu bir makaleyi ele almış ve bu makalede şu an aklınıza gelmeyecek birçok önemli bilgiyi anlatmıştık. Şayet siz de alın bölgesine saç ektirmeyi düşünüyorsanız, bu yazımızı muhakkak incelemelisiniz.

Alına saç ekimi yaptırmaya karar vermeden önce çok iyi düşünmelisiniz. Şayet bayanlar saç alın daraltma operasyonu yaptıracaksa, alına saç ekimini istedikleri zaman yaptırabilirler. Ancak erkekler için aynı durum söz konusu değildir.

Bilindiği gibi erkeklerde saç dökülmesi ekseriyetle alın bölgesinden başlar. Henüz yeni başlamış ve alnı bir miktar genişletmiş bir saç dökülmesi ile karşı karşıyaysanız ve saç dökülmesi devam ediyorsa, alın bölgesine saç ektirmekten vazgeçin.

Böyle bir durumdayken alna saç ektirmek, size sonradan pişmanlık yaşatabilir; zira dökülme devam ettiği için ekilen saçlar sabit dururken mevcut saçlarınız dökülmeye devam edecek ve arada kel alan oluşacaktır. Bu durum son derece kötü bir görüntüye sebep olacaktır. Bu nedenle dökülme durana kadar sabırla beklemeniz sizin için daha sağlıklı olacaktır.

YORUMLAR

BLOGGER: 1
Loading...
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: Alın Bölgesine Saç Ekimi Yapılması ve Fiyatları
Alın Bölgesine Saç Ekimi Yapılması ve Fiyatları
Alına saç ekimi yapılır mı? Alın bölgesine saç ekimi fiyatları ne kadar? Sadece alnına saç ektirmek mümkün mü?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEilvaEMFd7GQWjYi8svZURbiW09XtjDfDorSaIjntCjQ7wMu79c-CsH9aepS6MKg7zZ_B-ii0Dw9h_R5empmTv3XnxGT33toiYi7xx4MQI4LxRTYx0JqHnuIWom6S1FVBWt0bK4hyD_0ws/s1600/kadinlarda-alin-daraltma.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEilvaEMFd7GQWjYi8svZURbiW09XtjDfDorSaIjntCjQ7wMu79c-CsH9aepS6MKg7zZ_B-ii0Dw9h_R5empmTv3XnxGT33toiYi7xx4MQI4LxRTYx0JqHnuIWom6S1FVBWt0bK4hyD_0ws/s72-c/kadinlarda-alin-daraltma.jpg
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/alin-bolgesine-sac-ekimi-fiyatlari.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/alin-bolgesine-sac-ekimi-fiyatlari.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy