Organik Saç Ekimi Nedir Nasıl Yapılır Fiyatları Hakkında Bilgi

Organik saç ekimi nedir, organik saç ekimi nasıl yapılır? Organik saç ekimi yaptıranların yorumları iyi mi? İstanbul ve Ankara'da organik saç ekimi yapılıyor mu?

Saç ekimi operasyonlarında kullanılan, birbirinden farklı onlarca uygulama var. Saç ekimi teknikleri adlı makalemizde tüm bu uygulamalardan bahsetmiş ve organik saç ekimi hakkında bilgi vermiştik.

Ele aldığımız bu yazıda ise, organik saç ekimini, aklınızda hiçbir soru kalmayacak şekilde, tüm yönleri ile anlattık. Peki, organik saç ekimi nasıl yapılır, organik saç ekimi nedir, organik saç ekimi fiyatları ne kadar? Tüm bu soruları başlıklar halinde inceleyelim.

Organik Saç Ekimi Nedir?

Organik saç ekimi, kişinin kendi vücudundan alınan bir miktar yağın işlenmesi ile elde edilen kök hücrelerin, yine bir miktar vücut yağı ile karıştırılarak saç derisine enjekte edilmesinden sonra gerçekleştirilen bir saç ekim yöntemidir.

Son yıllarda Dr. Bülent Cihantimur tarafından geliştirilen bu yöntem, fazlası ile ilgi görmüştür. Tabii tekniğin isminde “organik” ifadesinin bulunmadı hastaları daha fazla çekmektedir.

Saç ekimi hakkında yeterince araştırma yapmamış biri, “organik saç ekimi” ifadesini, normal saç ekiminin zararlı veya yapay olduğunu; organik saç ekiminin ise zararsız ve doğal bir ekim türü olduğunu düşünebilir.

Ancak bu, kesinlikle yanlış bir düşüncedir; zira bildiğiniz FUE tekniği ile organik saç ekimi arasında neredeyse hiçbir fark yoktur. Var olan küçük farkı ise altta açıklayalım.


FUE Saç Ekim Tekniği ile Organik Saç Ekimi Arasındaki Fark Nedir?

Öncelikle bilmeniz gerekir ki organik saç ekimi de bir FUE saç ekim tekniğidir. Yani günümüzde en çok uygulanan FUE tekniğinden tek farkı, saç ekimi operasyonu öncesinde, saç derisine özel bir karışımın enjekte edilmesidir. Diğer bütün basamaklar, aşağıda da anlatacağımız şekilde, normal FUE saç ekiminde olduğu gibi ilerler.

Özetlemek gerekirse organik saç ekimi hakkında şunu söylemek mümkündür: Organik saç ekimi, yeni bir saç ekim tekniği değil, FUE tekniğinin küçük bir farkla kullanılmasıdır.


Tavsiye Yazı: Saç Ekiminde Son Teknoloji...

Organik Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Daha önce de vurguladığımız gibi, organik saç ekiminin, temelde FUE saç ekiminden pek farkı yoktur. Organik saç ekiminin uygulama aşamalarını anlatırken, nesinin farklı olduğunu belirteceğiz.


Organik Saç Ekimi Uygulama Aşamaları

 √  Organik saç ekimi uygulayan saç ekim merkezi ile görüşülür ve randevu alınır. (Bilindiği kadarı ile “organik saç ekimi” adı altında saç ekimi yapan tek yer Estetik İnternational saç ekim merkezi ve burada ekim uygulayan Dr. Bülent Cihantimur’dur.)

 √  Randevu günü, belirlenen saatte saç ekim merkezine gidir.

 √  Organik saç ekimi yaptıracak olan hasta, çeşitli sağlık kontrollerinden geçirilir; organik saç ekimine engel olan bir durumun olup olmadığına bakılır.

 √  Hastaya, organik saç ekimini kendi rızası ile seçtiğini ve ameliyata kendi kararı ile girdiğini belirten hasta onay sözleşmesi imzalatılır.

 √  Hastanın saçları tıraş edilir ve ön saç çizgisi belirlenerek kalemle işaretlenir.

 √  Hastanın vücudunun hangi bölgesinden yağ alınacağına karar verilir.

 √  Karar verilen bölgeye anestezi (uyuşturma) işlemi uygulanır.

 √  Uyuşmanın gerçekleşmesinden sonra organik saç ekiminde kulkanılacak miktarda yağ alınır.

 √  Alınan yağ, özel bir işlemden geçirilir ve bu yağdan kök hücreler ayrıştırılır.

 √   Elde edilen kök hücreler, yine bir miktar vücut yağı ile karıştırılır.

 √  Elde edilen karışım, iğneler yardımı ile saç derisinin altına enjekte edilir. Bu esnada uyuşturma (lokal anestezi) işlemi de gerçekleştirilmiş olur.

 √  Saç köklerinin alınacağı donör bölgeden, yani iki kulak arasında kalan ense bölgesinden saç kökleri tek tek alınır. Bu işlem, micromotor adı verilen cihazla yapılabileceği gibi manuel puç tekniği ile elle de yapılabilir.

 √  Kök alma işleminden sonra, alınan kökler belli bir düzene sokulur ve buzlu bir yapının üzerinde, steril ortamda bekletilir.

 √  Ekim yapılacak olan bölgeye anestezi yapılır ve hastanın hiçbir acı hissetmemesi için bölgenin tamamen uyuşması beklenir.

 √  Uyuşma gerçekleştikten sonra, sıra ekim bölgesine kanal açmaya gelir. Kanal açma işlemi perkütan yöntemi, lateral slit veya sagital slit tekniklerinden bir tanesi ile yapılır.

 √  Tüm ekim bölgesinde yeterli sayıda kanal açıldıktan sonra, bekletilen saç kökleri çıkartılır ve ekim işlemine başlanır.

 √  Her bir saç kökü cımbıza benzeyen bir aletle tek tek tutulur ve ekim bölgesindeki kanallara/deliklere yerleştirilir.

 √  Organik saç ekimi operasyonu bittikten sonra, hastanın saç ekim merkezinde kalmasını gerektirecek herhangi bir durum olmadığı için hasta, evine veya oteline gönderilir.


Organik Saç Ekiminin Avantajları Nelerdir?

Organik saç ekimi Estetik İnternational saç ekim merkezi tarafından yapılmaktadır. Burada ekimleri gerçekleştiren Bülent Cihantimur, organik saç ekiminin faydalarını şu şekilde anlatmaktadır:

 √  Organik saç ekiminde iyileşme süresi daha kısadır; zira saç ekiminden önce deriye enjekte edilen özel karışım sayesinde, saç ekiminden sonra oluşan yaralar daha kısa sürede iyileşir.

 √  Organik saç ekiminde kullanılan özel karışım, ekilen saç köklerini koruyup beslediği için, bu köklerin tutunması daha kolay olur.

 √  Bu yöntemle yapılan saç ekimi başarı oranı daha yüksektir.

 √  Normal saç ekimlerinde, ekim öncesi deri altına kimyasal sıvılar enjekte edilir. Oysa organik saç ekiminde, bu kimyasal sıvılar yerine kişinin kendi vücut yağı enjekte edildiği için şişlik fazla oluşmaz.

 √  Organik saç ekiminde kullanılan özel karışım, mevcut saçları da beslemekte ve daha sağlıklı hale getirmektedir.


Organik Saç Ekiminin Dezavantajı Var mı?

Organik saç ekiminin bilinen önemli bir zararı, yan etkisi, sakıncası veya dezavantajı yoktur. Bilinen tek dezavantajı saç ekimi ameliyatının daha yorucu olması ve uzun sürmesidir. Ancak saç ekimi sonrası görülen baxi şikayetler, organik saç ekiminde de görülebilmektedir.


Organik Saç Ekimi Yaptıranların Yorumları Nasıl?

Öncelikle şunu söyleyelim; saç ekimi hakkında yapılan yorumların önemli bir bölümü reklam amaçlı yapılmaktadır. Özellikle bazı saç ekim merkezleri her sitede ve forum sayfalarında aynı yorumu bırakmış.

Çok saf olmadığı müddetçe reklam kokan bu mesajlara kimse inanmıyor artık. Saç ekim merkezi şayet gerçekten başarılı işler gerçekleştiriyorsa, bunun videosunu çeksin, öncesini sonrasını paylaşsın ki herkes görsün.

Öyle ücret karşılığında üç beş kişi tutup da oraya buraya mesaj bırakmakla olmuyor bu şeyler. Sen işini gerçekten iyi yap, ismin zaren duyulacaktır.

Organik saç ekimi yaptıranlar ya hiç yorum yazmamış ya da çok başarılı bir ekim geçirmediği için paylaşma gereği duymamış.


NOT: Benim FUE tekniği ile yapılan saç ekimi hikayemi dinlemek için saç ekimi yorumları konulu yazıyı ziyaret edebilirsiniz.

Organik Saç Ekimini Tavsiye Ediyor muyuz?

Hiçbir saç ekimi merkezi dostumuz da değil, düşmanımız da. Ayrıca karşı olduğumuz hiçbir saç ekim yöntemi veya tekniği de yok.

Ancak belli başlı bazı saç ekim merkezlerinin FUE tekniğinin adını değiştirip şatafatlı isimler kullanmasını ve bu isimleri de sanki yeni bir icatmış, çok farklıymış gibi lanse etmesini tasvip de etmiyoruz.

Bu nedenle tüm ziyaretçilerimize tavsiyemiz şudur: Organikmiş, robotikmiş, altın kalemmiş... Bunlar hiç de önemli değil. Kullanılan yöntem FUE olduktan sonra önemli olan tek şey, ekimi gerçekleştiren doktor ve doktorun başarısıdır.

Sakın ola ki saç ekim tekniğine para vermeyin. Paranızı, yalnızca çok iyi araştırdığınız ve başarısına inandığınız saç ekim uzmanına verin.


Organik Saç Ekimi Fiyatları Ne Kadar?

Dediğimiz gibi bu yöntemi sadece Dr. Cihantimur uyguluyor. Organik saç ekimi fiyatları hakkında bilgi almak için kendileri ile iletişim kurabilirsiniz. Organik saç ekimi fiyatları ortalama 10.000 TL civarında; ancak ekilecek greft sayısına göre fiyatlar daha düşük veya yüksek olabiliyor.


Organik Saç Ekimi Öncesi Sonrası

Sizler için birkaç tanesi organik saç ekimi öncesi sonrası fotoğrafı derledik. Organik saç ekimi resimleri Bülent Cihantimur'un paylaştığı fotoğraflardan derlenmiştir.
organik saç ekimi nedir
Organik Saç Ekimi Öncesi Sonrası

organik saç ekimi fiyatları
Organik Saç Ekimi Öncesi ve Sonrası

organik saç ekimi yorumları
Organik Saç Ekiminden Önce ve Sonra

organik saç ekimi şikayet
Organik Saç Ekimi Yaptıranların Resimleri
Organik saç ekimi adı ile yapılan saç ekimleri İstanbul'da yapılmaktadır. Organik saç ekimi Ankara, İzmir, Antalya gibi büyük illerde farklı isimlerle uygulanabiliyor. Bu ekim türüne kimi saç ekim merkezleri kök hücre saç ekimi adını da verebiliyor.

Değerli ziyaretçiler, organik saç ekimi hakkında size her türlü bilgiyi vermeye çalıştık. Kafanıza takılan bir şey olursa çekinmeden sorabilirsiniz.

Bu Yazıdan Sonra Okumanız Gerekenler!

Ekilen Saçlar Ne Zaman Çıkar?
Ekimden Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Şok Dökülme Ne Zaman Gerçekleşir?
Saç Ekiminden Sonra Ne Zaman Spor Yapılabilir?

YORUMLAR

BLOGGER: 1
Loading...
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: Organik Saç Ekimi Nedir Nasıl Yapılır Fiyatları Hakkında Bilgi
Organik Saç Ekimi Nedir Nasıl Yapılır Fiyatları Hakkında Bilgi
Organik saç ekimi nedir, organik saç ekimi nasıl yapılır? Organik saç ekimi yaptıranların yorumları iyi mi? İstanbul ve Ankara'da organik saç ekimi yapılıyor mu?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi6ORt9u_jWwnYzS3S7yeWKC6_gh5V1D9GKRkbzY09Uo2pcWvTPwMX9xcEVwlGfvEFztQ1133VNRcjBGqft7RztudhSVY6hZcxXquAzME1UFFxxERHAvp5UBYAe0Ina1dx2fEt5Ow08JPQ/s1600/organik-sac-ekimi-yaptiranlar.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi6ORt9u_jWwnYzS3S7yeWKC6_gh5V1D9GKRkbzY09Uo2pcWvTPwMX9xcEVwlGfvEFztQ1133VNRcjBGqft7RztudhSVY6hZcxXquAzME1UFFxxERHAvp5UBYAe0Ina1dx2fEt5Ow08JPQ/s72-c/organik-sac-ekimi-yaptiranlar.jpg
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/organik-sac-ekimi-nedir-fiyatlari.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/organik-sac-ekimi-nedir-fiyatlari.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy