Saç Ekiminde Saç Nereden Alınır?

Saç ekiminde saçlar nereden alınır, sakal, göğüs ve koltuk altı kıllarından saç ekimi yapılır mı? Donör bölge nedir, özellikleri nelerdir?

Saç ekiminde başarıyı yakalamak biraz da hastanın kendi elindedir. Ekim öncesinde saç ekimi hakkında yeterli araştırmayı yapanlar, saç ekim merkezlerini karşılaştıranlar, saç ekim öncesi dikkat edilmesi gerekenleri bilenler ve saç ekim sonrası uyulması gereken kuralları bilenler, daha sağlıklı bir iyileşme süreci geçirecek; böylece daha sağlıklı saçlara sahip olacaklardır.

Saç ekiminde saçların vücudun hangi bölgesinden alındığının bilinmesi de size katkı sağlayacaktır; zira saç ekiminde kullanılan saçlar birden fazla bölgeden alınabilmekte ve hastanın durumuna göre bölge tercihi yapılabilmektedir. Saç ekimi yapılırken saçın nereden alındığını bildiğinizde, kendiniz için en iyi planlamayı yapma imkanı bulabilirsiniz.

Saç Ekiminde Kökler Nereden Alınır?

Saç nakli olarak da adlandırılan saç ekimi, kişinin kendi saçları kullanılarak yapılan bir işlemdir;bu nedenle tamamen doğal olan bir uygulamadır. Ortalama 8 saat süren saç ekimi operasyonu, greftlerin yani saç köklerinin alınması ve alınan bu saç köklerinin ekilmesi olmak üzere iki genel aşamadan oluşur.

Saç ekiminde saç kökü alınan bölge ''donör bölge'' olarak adlandırılır. Ekimin yapıldığı kel alana ise ''ekim alanı'' denilmektedir. Donör bölge, vücudun tek bir alanı değildir. Saç ekiminde kullanılan saç kökleri hangi bölgeden alınırsa, o bölgeye donör bölge adı verilmektedir. Peki, donör bölge olarak kullanılan bölgeler hangileridir? Saç ekiminde saçlar nereden alınır?

1- Saç Ekiminde Ense Bölgesi

Ense bölgesi, saç ekiminde donör bölge olarak kullanılan en elverişli bölgedir; bu nedenle herhangi farklı bir durum söz konusu olmadığı sürece bu bölge donör bölge olarak seçilir. Ense bölgesi dendiğinde hastaların aklına, arkadaki saçların dışında kalan boyun bölgesindeki kıllar gelebilir; ancak donör bölge olarak kullanılan ense bölgesi bu bölge değildir.

Ense bölgesi, saçların arka tarafta bittiği sınırdan başlar ve iki kulak arasında kalan saçların da biraz üstünü içine alır. Saç ekiminde ense bölgesinin donör bölge olmasının mantıklı sebepleri var elbette. Birincisi; ense bölgesinde yer alan saçlar dökülmeme özelliğine sahiptir; bu nedenle ekilen saçlar dökülmez ve ekim bölgesinde hayat boyu kalır. İkincisi; saç kökleri buradan alındığında estetik görünümde belirgin bir değişiklik olmaz.

2- Sakal Kıllarından Saç Ekimi

Saç ekiminde donör bölge olarak kullanılan alanlardan bir tanesi de sakal bölgesidir. Daha önce sakaldan saç ekimi başlığı altında konuyu en ince ayrıntısına kadar anlatmıştık. Sakal kılları ile saç ekimi yapmak mümkündür; nitekim birçok saç ekim doktoru, ense bölgesinin yetersiz olması durumunda sakal kıllarından saç ekimi yapabilmektedir.

Sakal kökleri ile saç ekimi yapılırken, genellikle sakalın kullanılmayan boyun bölgesi ile çene altında bulunan kıllar kullanılır; bu yüzden hastada herhangi bir estetik kaygıya neden olmaz. Ancak sık sakallara sahip olan hastalar için, yanaklardan da kıl kökü alınmasında sakınca yoktur.

3- Koltuk Altı Kıllarından Saç Ekimi

Çok başvurulmamakla birlikte, koltuk altı ile saç ekimi yapmak da mümkündür. Ancak bu bölgede yer alan kılların yapısı, koltuk altının tercih edilmemesine sebep olmaktadır; zira bu bölgedeki kıllar tamamen kıvırcık yapılıdır ve istenen seviyede uzatma imkanı bulunmamaktadır.

4- Göğüs Kıllarından Saç Ekimi

Çok gerekli olduğu durumlarda göğüs kılları da saç ekiminde kullanılabiliyor. Ancak saç ekiminde donör bölge seçilirken, o bölgede yer alan kıl köklerinin özelliği dikkate alınır; zira kökleri hangi bölgeden aldıysanız, ektiğiniz kökler o bölgenin özelliğini gösterir.

Sizler de takdir edersiniz ki göğüs kılları bir miktar uzadıktan sonra artık durur ve uzamaz. İşte, göğüs kılları kullanılarak yapılan bir saç ekiminde de, ekilen saçlar, göğüs kıllarının uzadığı kadar uzayacak, sonra da duracaktır. Saçlarını kısa kullanacak hastalar için tepe bölgesi saç ekimi için göğüs kılları elverişli olabilir.


Tavsiye Yazı: Ekilen Saçlar Ne Zaman Çıkar?

Başkasından Saç Ekimi Olur mu?

Saç ekimi, kişinin tamamen kendi saçları kullanılmak suretiyle yapılır. Saç ekiminde başkasının saçları kullanılmaz. Yapay saç ekimi olarak adlandırılan bazı yöntemlerde başkasının saçı da kullanılmaktaysa da bu saçların ömrü uzun olmayıp, saçlar kısa süre sonra dökülmektedir.

Saç ekiminin bu kadar tutulmasının sebebi, zaten işlemin doğal olması, yani kişinin kendi saçları ile yapılması ve herhangi bir yan etkisinin bulunmamasıdır.

Saç Ekiminde Kılların Alındığı Bölge Kel Kalır mı?

Donör bölge ense bölgesi veya sakal bölgesi olduğu zaman, bu bölgeler tamamen kel hale getirilmez. Sadece lazım olduğu kadar kök alımı yapılır ve bu kökler de aralardan alındığı için donör bölge kel hale gelmez. Ancak alınan greft sayısı çok olduğu zaman elbette ki bölgede hafif bir seyrelme olacaktır. Ancak saçlar hızlı uzayacağından, seyreklik kamufle olduğu için hastayı rahatsız etmemektedir.

Tavsiye Yazı >> Saç Ekimi Yaptıran Ünlüler Kimlerdir?

Saç Ekiminde Saçların Alındığı Bölgede Saçlar Tekrar Çıkar mı?

Saç ekiminde kılların alındığı bölgede yeniden saç çıkmaz. Örneğin ense bölgesinde bir saç kökü çıkarıldığı zaman, o saç kökünün yerine yeni bir saç çıkmaz. Alınan greft sayısı kadar bir seyrelme meydana gelir. Ancak dediğimiz gibi, ense bölgesindeki tüm saçlar alınmadığı için, bu durum sizi fazla etkilemez.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

Kaş Ekimi,3,Kirpik Ekimi,3,Nizoral Şampuan,1,Protez Saç,5,PRP Saç Tedavisi,3,Saç Ekim Merkezleri,44,Saç Ekimi,70,Saç Mezoterapisi,3,Sakal Ekimi,3,
ltr
item
Saç Ekimi Destek: Saç Ekiminde Saç Nereden Alınır?
Saç Ekiminde Saç Nereden Alınır?
Saç ekiminde saçlar nereden alınır, sakal, göğüs ve koltuk altı kıllarından saç ekimi yapılır mı? Donör bölge nedir, özellikleri nelerdir?
Saç Ekimi Destek
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/sac-ekiminde-sac-nereden-alinir.html
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/
https://www.sacekimidestek.com/2018/05/sac-ekiminde-sac-nereden-alinir.html
true
5723966694255802689
UTF-8
Tüm İçerikler Yüklendi İçerik Bulunamadı Tamamını Gör Devamını Oku... Yorum Yorumu İptal Et Sil By Anasayfa SAYFALAR İÇERİKLER Tamamını Gör Sizin İçin Seçtiklerimiz Etiket Arşiv ARA... TÜM İÇERİKLER Aramanızla eşleşen herhangi bir içerik bulunamadı. Lütfen Arama Kutusunu kullanarak istediğiniz içeriği bulun! ANA SAYFA Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzt Sal Çrş Prş Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mys Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Az önce 1 Dakika Önce $$1$$ Dakika Önce 1 Saat Önce $$1$$ Saat Önce Dün $$1$$ Gün Önce $$1$$ Hafta Önce Aylar Önce Takipçiler Takip Et Bu Premium İçerik Kilitli 1. Adım: Paylaş. 2. Adım: Kilidi açmak için paylaştığınız linki tıklayın Kodu Kopyalayın Kodu Seçin Kod, panonuza kopyalandı! Kodu/yazıyı kopyalamıyorsanız, lütfen şu tuşları kullanın. [CTRL]+[C] (veya CMD+C with Mac) to copy